Τελευταία Νέα
Πολιτική

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η συμφωνία των Πρεσπών είναι δεσμευτική και για την Ελλάδα - Πρέπει να τηρηθεί

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η συμφωνία των Πρεσπών είναι δεσμευτική και για την Ελλάδα - Πρέπει να τηρηθεί
Το ΝΑΤΟ αποτελεί την πλατφόρμα διευκόλυνσης των επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία καθώς είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών
Μήνυμα προς την Αθήνα και τα Σκόπια στέλνει ο γ.γ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg καλώντας τες να τηρήσουν τη συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζοντας ότι «δίχως έγκριση από το δημοψήφισμα δεν υπάρχει ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο γ.γ της Συμμαχίας ξεκαθαρίζει ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι δεσμευτική και για την Ελλάδα» καθώς θα έχει επιπτώσεις στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας αν εγκριθεί από τα Σκόπια και δεν ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο».
Αναφέρει ακόμη ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί την πλατφόρμα διευκόλυνσης των επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ να αποφεύγονται οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
«Ανησυχούμε όταν βλέπουμε εντάσεις μεταξύ δύο χωρών του ΝΑΤΟ και είναι κάτι που πάντα συζητώ με τους ηγέτες των δύο χωρών. Η συνάντηση Τσίπρα Erdogan στη σύνοδο της Συμμαχίας τον περασμένο Ιούνιο ήταν στο πλαίσιο των απευθείας επαφών των δύο ηγετών και το επικροτούμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης