Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας στα νησιά του Ιουνίου εντόπισαν στελέχη της ΑΑΔΕ - Επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα

Φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας στα νησιά του Ιουνίου εντόπισαν στελέχη της ΑΑΔΕ - Επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα
Eπιβλήθηκε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας σε οκτώ επιχειρήσεις: έξι στην Κέρκυρα, μία στην Κεφαλονιά και μία στη Ζάκυνθο
Φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας στα νησιά του Ιουνίου εντόπισαν στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και της οικονομικής αστυνομίας σε ελέγχους που πραγματοποίησαν.
Στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ιόνιο» μετείχαν 100 άτομα, οι οποίοι εντόπισαν παραβατικότητα άνω του 53% στη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κατά τη δεύτερη ημέρα.
Μετά τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας σε οκτώ επιχειρήσεις: έξι στην Κέρκυρα, μία στην Κεφαλονιά και μία στη Ζάκυνθο.
Παράλληλα, επιβλήθηκε ειδική χρηματική κύρωση σε τέσσερις επιχειρήσεις στη Λευκάδα, δύο στην Ζάκυνθο και σε μία επιχείρηση στην Κέρκυρα. Τρεις επιχειρήσεις εντοπίσθηκαν να μη διαθέτουν συσκευές pos, ενώ εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε ατελώνιστο επιβατικό όχημα.
Υψηλή ήταν και η παραβατικότητα της ασφαλιστικής νομοθεσίας (12 στις 18 επιχειρήσεις), που περιλαμβάνει αδήλωτη εργασία για τέσσερις απασχολούμενους και απασχόληση εκτός ωραρίου εργασίας για 27 απασχολούμενους.
Δυο αλλοδαποί εργαζόμενοι χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά προσήχθησαν για διοικητική απέλαση. Προσήχθησαν επίσης οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.
Αναλυτικά στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις (εστιατόρια - ταβέρνες - μπαρ), και σε 11 από αυτές (36,66%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις (συνολικά 38).
Στη Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 59 επιχειρήσεις (μπαρ - ταβέρνες - εστιατόρια - καταλύματα - κοσμηματοπωλεία - επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ) όπου σε 28 διαπιστώθηκαν παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων με συνολικό αριθμό παραβάσεων 52 (47,45%).
Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 25 από αυτούς με ποσοστό παραβατικότητας 69,44%. (σύνολο παραβάσεων 345).
Στη Λευκάδα σε πέντε επιχειρήσεις που ελέχθηκαν (ημερόπλοια και φωτογράφοι) διαπιστώθηκαν συνολικά 290 290.
Τέλος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης διαπιστώθηκε ότι σε ΕΙΧ δεν είχε γίνει εκτελωνισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης