Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Η Ελλάδα διαθέτει μαξιλάρι 30 δισ ευρώ που τις διασφαλίζει ασφάλεια για τα επόμενα 2,5 χρόνια

Reuters: Η Ελλάδα διαθέτει μαξιλάρι 30 δισ ευρώ που τις διασφαλίζει ασφάλεια για τα επόμενα 2,5 χρόνια
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αξιοποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές για ρευστότητα κατά τη διάρκεια περιόδων αστάθειας
Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ευρωστία της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει εξασφαλίσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας 30 δις ευρώ αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Reuters.
Εν μέσω της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει διασφαλίσει τη χρηματοοικονομκή της ασφάλεια για τα επόμενα 2,5 χρόνια γεγονός που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αξιοποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές για ρευστότητα κατά τη διάρκεια περιόδων αστάθειας».
«Το μαξιλάρι αυτό είναι αρκετό, δήλωσε, για να είναι η χώρα αυτοδύναμη για 2,5 χρόνια καθώς η χώρα βγήκε τον περασμένο μήνα από το τρίτο μνημόνιο».
Το Reuters, σχολιάζει ότι μια μέρα νωρίτερα, ο Τσίπρας ανακοίνωσε μια σειρά φοροελαφρύνσεων που αφορούν τη μείωση του εταιρικού φόρου από το 29% στο 25%, του ΦΠΑ από 24% σε 22% και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
Υποσχέθηκε επίσης μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες τα κέρδη των οποίων έχουν αποκοπεί καθ 'όλη τη διάρκεια των 8 ετών, αύξηση του κατώτατου μισθού και φορολογικά κίνητρα για να προσελκύσουν χιλιάδες επαγγελματίες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την έναρξη της κρίσης το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης