Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το «Σχέδιο «Ελλάδα» του ΚΙΝΑΛ στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση

Γεννηματά: Το «Σχέδιο «Ελλάδα» του ΚΙΝΑΛ στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση
«Για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής», σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής
«Στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση» στηρίζεται το «Σχέδιο Ελλάδα», του Κινήματος Αλλαγής για τη χώρα, τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της, το απόγευμα (9/9/2018), στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η κ. Γεννηματά, αφού υπογράμμισε τα θετικά βήματα που γίνονται στη ΔΕΘ για να αναδειχθεί η δυναμική των επιχειρήσεων, οι ευκαιρίες, η καινοτόμα και νεοφυής επιχειρηματικότητα, σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια, όπως και άλλες, για να προσελκυστούν επενδύσεις στη χώρα, χρειάζονται «ριζική αλλαγή πολιτικής».
«Το δικό μας σχέδιο, το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, το «Σχέδιο Ελλάδα» στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση» σημείωσε η κ. Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά επαίνεσε τη διοίκηση της ΔΕΘ για την επιτυχή διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας ως «πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία» τη συνύπαρξη μέσα στο χώρο της ΔΕΘ αμερικανικών επιχειρήσεων - κολοσσών μαζί με ελληνικές επιχειρήσεις, που μέσα στην κρίση εξακολουθούν να δημιουργούν με καινοτομία και εξωστρέφεια.
«Εδώ στη ΔΕΘ αναδεικνύεται η Ελλάδα που μπορεί και δημιουργεί. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, οι ελληνικές επιχειρήσεις προχωρούν με στόχο την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση της Έκθεσης, για τη δυναμική που έχουν δώσει, γιατί κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία επιχειρήσεων κολοσσών από τις ΗΠΑ και είναι τόσο σημαντικό και τόσο θετικό να συνυπάρχουν οι επιχειρήσεις αυτές - να συμμετέχουν στον ίδιο χώρο - μαζί με τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε:
«Για να μπορέσουμε όμως να προσελκύσουμε επενδύσεις και να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής.
Χρειάζεται αλλαγή στο κράτος, αλλαγή στη φορολογία, ισχυρά κίνητρα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και στους νέους start uppers -που μας φιλοξενούν αυτή τη στιγμή στο περίπτερό τους- χρειάζεται να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία».
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε. Ιδιαίτερα, στους εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων, στα «χιλιάδες νέα παιδιά, που τολμούν και επιχειρούν με επινοητικότητα, με εξυπνάδα», υιοθετούν την καινοτομία και την τεχνολογία και «χτίζουν το μέλλον».
«Αυτή είναι η νέα οικονομία, που χρειαζόμαστε. Η πολιτεία και οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους, έμπρακτα, όχι μόνο με λόγια.
Αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο και μπορούν να προσελκύσουν τις σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης