Απόψεις - Άρθρα

Mόνο το 53% δεν κόβει απόδειξη στα νησιά;

tags :
Mόνο το 53% δεν κόβει απόδειξη στα νησιά;
Όσον αφορά την πληρωμή του δωματίου; Εκεί γίνεται τελικά και το μεγάλο πάρτι
Η πρόσφατη συντονισμένη έρευνα των Αρχών στα νησιά του Ιονίου κατέγραψε υψηλή παραβατικότητα που υπερβαίνει το 53% στη μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων.
Μόλις το διάβασα, αναρωτήθηκα.
Μόνο 53% είναι η παραβατικότητα στα νησιά;
Τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία θα το τοποθετούσα πάνω από το 85%.
Το καλοκαίρι, λοιπόν, βρέθηκα και εγώ όπως και χιλιάδες έλληνες φορολογούμενοι για ολιγοήμερες διακοπές σε ένα κυκλαδίτικο νησί.
Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό με το που πατήσαμε το πόδι μας εκεί.
Δεν έκοβε σχεδόν κανένας απόδειξη.
Για καφέ; Για ποτό; Για φαγητό;
Όπου και αν πηγαίνες δεν σου έδινε κανείς απόδειξη. Και αν τολμούσες να ζητήσεις, σε κοιτούσαν με μισό μάτι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ήταν έτοιμοι ακόμη και να σε πετάξουν από το μαγαζί, που τόλμησες, να ζητήσεις το αυτονόητο.
Απόδειξη για αυτό που ήπιες ή έφαγες.
Δύο ήταν τα αξιοσημείωτα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά την παραμονή μου εκεί.
Το πρώτο ήταν σε έναν από τους φούρνους του νησιού, στον οποίο εκτός από αυτά που παραγγείλαμε, μας χρέωσαν και την σάκουλα, χωρίς να μας δώσουν απόδειξη.
Και το δεύτερο, στη Χώρα όπου δεν υπάρχει ΑΤΜ και άρα δεν μπορείς να σηκώσεις χρήματα. Σε ένα από τα μπαρ λοιπόν όταν τους δώσαμε κάρτα (έλλειψεως μετρητών) μας είπαν: μετρητά δεν έχετε; Όχι απαντήσαμε.
Και τι θα γίνει μας ρωτά η νεαρή  σερβιτόρα. Αν δεν έχετε POS τότε μάλλον ήπιαμε τις μαργαρίτες στην υγειά σας, απαντήσαμε.
Κάλεσε τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος μας είπε ότι το POS του μαγαζιού χάλασε και θα πρέπει να δώσουμε μετρητά.
Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο ίδιος.
Τελικά από μια συζήτηση λίγων λεπτών (εμένα λόγω εκνευρισμού μου φάνηκε αιώνας), μας είπαν να πάμε σε ένα άλλο μαγαζι, σουβλατζίδικο για την ακριβεια, ιδιοκτησίας πιθανότατα του ίδιου, για να περάσουμε εκεί την κάρτα.
Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν σε αυτό το υπέροχο κατά τα άλλα νησί.
Όσον αφορά την πληρωμή του δωματίου; Εκεί γίνεται τελικά και το μεγάλο πάρτι.
Η δική μας ιδιοκτήτρια του ενοικιαζόμενου δωματίου, ήταν κατηγορηματική και με ύφος «πως τολμάτε», μας είπε: «εμείς απόδειξη δεν κόβουμε», θέτοντας εξαρχής τα όρια της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης