Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας τον Αύγουστο 2018, στο 2,3%

Κίνα: Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας τον Αύγουστο 2018, στο 2,3%
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7%
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός καταναλωτή στην Κίνα για τον Αύγουστο 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω ταχύτερης αύξησης στις τιμές των λαχανικών και μείωσης στις τιμές του χοιρινού κρέατος.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 2,3% έναντι ετήσιας ανόδου 2,1% τον Ιούλιο του 2018, με τις τιμές των τροφίμων να ενισχύονται κατά 1,7% σε ετήσια βάση.
Οι τιμές των νωπών λαχανικών σημείωσαν «άλμα» κατά 4,3%, επεκτείνοντας την άνοδο του 3,8% που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο, ενώ οι τιμές του χοιρινού κρέατος υποχώρησαν κατά 4,9% έναντι 9,6% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τις τιμές των μη εδώδιμών προϊόντων, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 2,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του 19,8% και 22% αντίστοιχα.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7%, επεκτείνοντας την άνοδο του 0,3% που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Σε ξεχωριστικά στοιχεία που δημοσίευσε η κινεζική Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 4,1% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης