Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για συντάξεις: Θα δείξουμε στους Ευρωπαίους το προφανές ότι δεν χρειάζεται η περικοπή

Κατρούγκαλος για συντάξεις: Θα δείξουμε στους Ευρωπαίους το προφανές ότι δεν χρειάζεται η περικοπή
Η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα δείξει στους Ευρωπαίους εταίρους το προφανές ότι δηλαδή δεν είναι απαραίτητη η μείωση των συντάξεων διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι επειδή οι Ευρωπαίοι είναι ορθολογικοί άνθρωποι, θα δεχθούν τα επιχειρήματα μας.
«Με συνεννόηση με τους εταίρους, δεν θα κάνουμε κάτι που θα αιφνιδιάσει τον οποιονδήποτε.
Θα τους δείξουμε το προφανές, ότι δεν χρειάζεται η περικοπή και επειδή οι Ευρωπαίοι είναι ορθολογικοί άνθρωποι θα δεχτούν τα επιχειρήματά μας.
Αποκλείεται να μη συμφωνήσουν γιατί είναι σαν να διαφωνούν ότι η Ευρώπη είναι ορθολογική» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι «αποκλείεται να μη συμφωνήσουν γιατί είναι σαν να διαφωνούν ότι η Ευρώπη είναι ορθολογική»
Όσον αφορά την περικοπή του ΕΚΑΣ ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι «πράγματι υπέστησαν ένα πλήγμα με την απώλεια του ΕΚΑΣ και γι αυτό προβλέψαμε την εθνική σύνταξη. Αυτό δεν μπορούσε να το διαπραγματευτεί κανείς γιατί ήταν προϋπόθεση να μείνουμε στην Ευρώπη».
Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό ο κ.Κατρούγκαλος εμφανίστηκε «πεπεισμένος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία» ενώ για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «ελπίζουμε να μείνουμε μαζί με τους ΑΝΕΛ μέχρι το τέλος της τετραετίας αλλά αυτό δεν είναι στο δικό μας χέρι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης