Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Κοστολογημένη, ρεαλιστική και εφικτή η δέσμη μέτρων του Τσίπρα

Ζαχαριάδης: Κοστολογημένη, ρεαλιστική και εφικτή η δέσμη μέτρων του Τσίπρα
Σε αμηχανία η ΝΔ, δεν μπορεί να μας κατηγορεί και για 4ο μνημόνιο και για παροχολογία είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Συγκρατημένη, κοστολογημένη, ρεαλιστική και εφικτή χαρακτήρισε τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι σε αμηχανία.
«Σε αυτά τα οποία ακόμη δεν έχουν κλείσει και δεν έχουν τελειώσει 100%, όπως το ζήτημα των συντάξεων, είδατε ότι υπήρχε μια αυτονόητη εγκράτεια μέχρι να συμφωνηθεί τελικά και με τους θεσμούς, ώστε να μπορούμε να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με δυνατότητες για τα επόμενα χρόνια» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ είναι σε πολιτική ένδεια.
«Έχουν επιχειρήματα να συζητήσουμε για το πώς σκεφτόμαστε την Ελλάδα το 2019, το 2020, το 2025 και το 2030;
Εδώ είναι η πρόκληση» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν να ισχύουν και οι δύο κατηγορίες της ΝΔ για περί 4ου μνημονίου και για παροχολογία.
«Ούτε παροχές έχουμε, ούτε τέταρτο μνημόνιο.
Έχουμε κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις για την κοινωνία για την οικονομία.
Όποιος δημοσιονομικός πόρος προκύπτει από εδώ και πέρα από την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της οικονομίας η πρώτη μας βούληση, το πρώτο μας μέρισμα θα δίνεται στον κόσμο της παραγωγής, στον κόσμο της εργασίας, στους νέους ανθρώπους στα μεσαία στρώματα που πιέστηκαν, σήκωσαν ανυπολόγιστο βάρος αδικήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης.
Όσον αφορά τις εκλογές, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός δεν άφησε κανένα «παραθυράκι» για εκλογές τον Μάιο.
«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα ερμηνεύσει τον πρωθυπουργό.
Όταν μιλάς για το μέλλον, μιλάς με πιθανότητες και νομίζω ότι παρουσίασε τη στρατηγική του και τη βούλησή του να ολοκληρώσει κανονικά την τετραετία, και έχοντας ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο να γίνει ο απολογισμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης