Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 12 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 12 μονάδες ο δείκτης Sentix
Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση του δείκτη στις 14,6 μονάδες, έναντι 14,7 μονάδων τον Αύγουστο του 2018
Μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποδείχθηκε η πτώση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/9) στοιχεία της Sentix, καθώς το ανησυχίες για τις αναδυόμενες αγορές και οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν τους επενδυτές.
Ειδικότερα, ο δείκτης Sentix που αφορά την Ευρωζώνη υποχώρησε στις 12 μονάδες, έναντι 14,7 μονάδων τον Αύγουστο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές πρέβλεπαν οριακή πτώση στις 14,6 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επενδυτών υποχώρησε στις -8,8 μονάδες, έναντι -5,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στις 35 μονάδες, έναντι 37,3 μονάδων τον Αύγουστο.
«Οι οικονομικές προσδοκίες για τις αναδυόμενες περιοχές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής έχουν πολλές απώλειες και έτσι επηρεάζουν τις προοπτικές των ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix, Manfred Huebner, τονίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν και αρκετά προβλήματα στην ίδια την Ευρώπη, ειδικά σε πολιτικό επίπεδο».
Σύμφωνα με την Sentix, πέραν από τις ανησυχίες για το Brexit, οι ευρωπαίοι ανησυχούν επίσης και για τις εξελίξεις στην Ιταλία, όπου την περασμένη Παρασκευή (7/9) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας επιχείρησε να καθησυχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά της σχέδια.
Επιπλέον, ο Manfred Huebner τόνισε ότι οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ «έχουν αξιοσημείωτη αρνητική επίδραση στο κλίμα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «παρά τα γκρίζα σύννεφα στον οικονομικό ουρναό, οι επενδυτές δεν αναμένουν από τις κεντρικές τράπεζες να εγκαταλείψουν την περιοριστική πορεία τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης