Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimitrov (πΓΔΜ) στον Guardian: Θυσιάζουμε τη μυθολογία για την πραγματικότητα

Dimitrov (πΓΔΜ) στον Guardian: Θυσιάζουμε τη μυθολογία για την πραγματικότητα
«Θυσιάζουμε τη μυθολογία για την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία» δήλωσε στον Guardian, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών
«Στο παρελθόν θυσιάσαμε την πραγματικότητά μας για τη μυθολογία.
Τώρα θυσιάζουμε τη μυθολογία για την πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία», τονίζει μιλώντας στον Guardian o υπουργος Εξωτερικών της πΓΔΜ ενόψει του δημοψηφίσματος για την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η αλλαγή αυτή αποτελεί το κύριο μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας που υπογράφηκε από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών τον Ιούνιο.
Η Ελλάδα είχε επί μακρόν εμποδίσει την ένταξη της χώρας με την ονομασία «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας ότι το όνομα του βόρειου γείτονά της αποτελεί άδικη οικειοποίηση του ονόματος της βόρειας ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας.
«Για πολλούς -γράφει ο Guardian- στο εσωτερικό της «Μακεδονίας», η αλλαγή του ονόματος είναι ένα λεπτό ζήτημα.
Ο Nikola Dimitrov, υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, ο οποίος πέρασε μήνες σε διαπραγματεύσεις με τον Έλληνα ομόλογό του, αναφέρει ότι θα ανοίξει ένα νέο δρόμο για το μικρό έθνος των περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, το οποίο αγωνίστηκε από τότε που έγινε ανεξάρτητο μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας.
«Έχουμε χάσει μια γενιά.
Είμαι 45 ετών, ήμουν 18 ετών όταν η "Μακεδονία" έγινε ανεξάρτητη.
Κατά κάποιον τρόπο αυτή είναι η δεύτερη ευκαιρία για τη γενιά μας να το κάνει», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Guardian, στο γραφείο του στο κέντρο των Σκοπίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης