Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλίες για το εμπόριο είχαν ΕΕ και ΗΠΑ - Νέα συνάντηση στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018

Συνομιλίες για το εμπόριο είχαν ΕΕ και ΗΠΑ - Νέα συνάντηση στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018
Το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού εκπρόσωπου χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές
Μια πρώτη συνάντηση, μετά τις απειλές Trump για επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ, είχαν σήμερα (10/9/2018) οι επικεφαλής της ΕΕ και των ΗΠΑ για το εμπόριο, με τους δύο να αναφέρουν ότι συζήτησαν τρόπους για να επιτύχουν σύντομα συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, και ο Αμερικανός εμπορικός εκπρόσωπος, Robert Lighthizer, πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου στα τέλη Σεπτεμβρίου.
H Malmstrom περιέγραψε τη συνάντηση ως μια πρώτη ευκαιρία για να συζητηθεί η συμφωνία που πέτυχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, πριν από δύο μήνες.
Το γραφείο του Lighthizer χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές, προσθέτοντας ότι εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν τον Οκτώβριο για να προσδιορίσουν τους δασμολογικούς και μη δασμολογικούς περιορισμούς που θα μπορούσαν να κοπούν.
«Συζητήσαμε τρόπους για να προχωρήσουμε και να καθορίσουμε προτεραιότητες και για τις δύο πλευρές και πώς να επιτύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα», έγραψε η Malmstrom.
«Παραμένει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει αυτό το φθινόπωρο, οι υπηρεσίες μας θα βρίσκονται σε στενή επαφή τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης