Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η χώρα έχει ανάγκη έναν ουσιαστικό διάλογο - Προγράμματα σε ορίζοντα 4ετίας

Παπαδημούλης: Η χώρα έχει ανάγκη έναν ουσιαστικό διάλογο - Προγράμματα σε ορίζοντα 4ετίας
«Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε στη ΔΕΘ ένα σχέδιο και ζήτησε διάλογο πολιτικό και κοινωνικό», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης
Την ανάγκη να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον της χώρας τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Σε δηλώσεις του στον σταθμό News 24/7 ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «το στοίχημα για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο γι΄ αυτούς που είναι ή θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί, είναι να κάνουμε, επιτέλους, ένα διάλογο ουσιαστικό για το μέλλον της χώρας.
Πρέπει να δούμε πώς τα παθήματα της χρεοκοπίας θα γίνουν μαθήματα και με ποιο σχέδιο θα παράγουμε περισσότερο πλούτο και πώς θα φτιάξουμε καλύτερο κοινωνικό κράτος».
Όπως σημείωσε «όλα τα κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν, οφείλουν να παρουσιάζουν πρόγραμμα με ορίζοντα τετραετίας και όχι να κάνουν απλώς ανακοινώσεις για τους επόμενους μήνες» και συμπλήρωσε ότι «είναι υποχρέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επίσης διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία».
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις περί παροχολογίας, ανέφερε ως παράδειγμα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit», «που δεν είναι… φιλοΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, που γράφει στον τίτλο της ότι «ο Τσίπρας σχεδιάζει την αναγέννηση της χώρας».
Για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας «παρουσίασε ένα σχέδιο και ζήτησε διάλογο, πολιτικό και κοινωνικό.
Και επισήμανε και την ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συνεννόησης γι' αυτά που πρέπει να κάνουμε τα επόμενα χρόνια».
Όπως είπε, «ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ παρουσίασε κοστολογημένες προτάσεις που κουμπώνουν με το δημοσιονομικό "χώρο", αυτό το υπερπλεόνασμα των 3.5 δισ. που ήδη και οι δανειστές μας έχουν αποδεχθεί ότι θα παραχθεί από το 2019 έως το 2022».
«Δική μας φιλοδοξία είναι να πείσουμε και να αποδείξουμε με βάση τους αριθμούς, ότι μπορεί να πιαστεί ο στόχος του 3.5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019, χωρίς το αχρείαστο μέτρο της μείωσης των συντάξεων» υπογράμμισε ο Δ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί «σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν σε όλη την Ευρωζώνη, όταν κατατεθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας, όπως και της Ιταλίας, της Γερμανίας όπως και όλων, στα μέσα Οκτωβρίου».
Πρόσθεσε επίσης, ότι αν ο πρωθυπουργός «έλεγε "αδιαφορώ γι΄ αυτή τη διαδικασία" η οποία είναι κομμάτι των κανόνων της Ευρωζώνης» «δεν θα είχαμε αυτή τη στιγμή τα διεθνή σχόλια ότι "ο Τσίπρας χάραξε αναπτυξιακή στρατηγική με κοστολογημένες, ισορροπημένες, λελογισμένες εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων"».
Ο ευρωβουλευτής ανάφερε επίσης, ότι σε ορισμένους υπερσυντηρητικούς κύκλους στην Ευρώπη, δεν αρέσει ότι «είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και θέλουν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει ποιοι έριξαν τη χώρα στα βράχια, για να παρουσιάσουν τώρα τον μεθυσμένο οδηγό που οδηγούσε για χρόνια, συσσωρεύοντας ελλείμματα και χρέη, ως το… ΕΚΑΒ».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καραγκούνη για το ασφαλιστικό σύστημα του Χιλιανού δικτάτορα Πινοσέτ και "το πόσο επιτυχές ήταν", είπε ότι «φανέρωσε τα πραγματικά σχέδια της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη» και χαρακτήρισε τη ΝΔ ως ένα «υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού με μπόλικη ακροδεξιά».
«Οι πάντες βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα έχει καταφέρει να εκπροσωπεί όχι μόνο τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων, όχι μόνο της Ααριστεράς, αλλά και της Κεντροαριστεράς» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, συμπληρώνοντας ότι «αν η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ, με όποιο όνομα κι αν κατέβουν στις εκλογές, συνεχίσει σε αυτή την αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή, νομίζω ότι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης