Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δικαστική απόφαση της ΔΕΗ σφίγγει τη θηλιά της ρευστότητας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία

tags :
Δικαστική απόφαση της ΔΕΗ σφίγγει τη θηλιά της ρευστότητας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία
Οι προκλήσεις της νέας διοίκησης, οι συνδικαλιστές με ώριμα συνδικαλιστικά δικαιώματα και η επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους-Νομοθετική ρύθμιση στα σκαριά από το Υπερταμείο
Πριν καλά καλά αναλάβει η νέα διοίκηση, τα ΕΛΤΑ βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα νέο πρόβλημα που απειλεί τη ρευστότητά τους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκδόθηκε δικαστική απόφαση μετά από ασφαλιστικά που είχε υποβάλλει η ΔΕΗ η οποία υποχρεώνει τα ΕΛΤΑ να καταβάλλουν τα χρήματα που εισπράττουν για λογαριασμό της ΔΕΗ εντός μηνός από την είσπραξή τους.
Τυχόν ενεργοποίηση της δικαστικής απόφασης αναμένεται να προκαλέσει ασφυξία στα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανότητα καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας πράγμα πρωτοφανές για την ιστορία του Οργανισμού.
Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή η νέα διοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του προγράμματος αναδιοργάνωσης που περιλαμβάνει τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Η συμφωνία για μείωση μισθών έχει εφαρμοστεί κατά το πρώτο σκέλος και απομένει να φανεί αν θα εφαρμοστεί και το υπόλοιπο τμήμα περί το 7% που έχει συμφωνηθεί.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η μείωση αυτή ήταν αποτέλεσμα της σθεναρής άρνησης της συνδικαλιστικής ηγεσίας των ΕΛΤΑ, ΠΟΣΤ να συμφωνήσει στην αποχώρηση περί 400 στελεχών που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υψηλό μισθολογικό κόστος για την επιχείρηση.
Η αντίδραση αυτή δεν φαίνεται να είναι άσχετη με το γεγονός ότι αρκετά μέλη της συνδικαλιστικής ηγεσίας έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Για το γεγονός είναι ενήμερο και το Υπερταμείο το οποίο φαίνεται να προωθεί νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτική αποχώρηση όλων όσων έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ώστε να μειωθεί αισθητά το μισθολογικό κόστος.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης