Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Oλοκληρώνεται ο νομικός έλεγχος της Forthnet - Παραμένει ο προβληματισμός για θέματα ανταγωνισμού

tags :
Oλοκληρώνεται ο νομικός έλεγχος της Forthnet - Παραμένει ο προβληματισμός για θέματα ανταγωνισμού
Πέρα από την διαδικασία εξαγοράς ο Όμιλος συνεχίζει να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που παρέχει
Mέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος από τους δύο ενδιαφερομένους για την απόκτηση της Forthnet, Vodafone - Wind και ΑΝΤ1.
Ήδη Vodafone και Wind έχουν άνοιξει τα χαρτιά τους στην περίπτωση που αποκτήσουν την εταιρεία, θα διαμοιράσουν τους πελάτες της σταθερής τηλεφωνίας και τους πελάτες της Nova και θα βγάλουν την εταιρεία από το Χρηματιστήριο.
Από την άλλη πλευρά ο Ομιλος ΑΝΤ1, αν και δεν έχει κάνι γνωστές τις προθέσεις του, εντούτοις ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι μόνο της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova.
Πάντως ακόμη και σήμερα τα όσα πολύ σοβαρά έχουν τεθεί στο τραπέζι σχετικά με θέματα ανταγωνισμού, δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί.
Πέρα από την διαδικασία εξαγοράς ο Όμιλος συνεχίζει να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που παρέχει.
Σύμφωνα με στελέχη του Ομίλου η Nova πέτυχε διατήρηση του 80% της εμπορικής αξίας του ελληνικού πρωταθλήματος με σημαντική μείωση του κόστους της κατά περίπου 25% για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Όπως τονίζουν τα ίδια στελέχη η διατήρηση της συνεργασίας μόνο με τις τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν φέτος τον τίτλο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, δεν είχε καμμία απολύτως επίπτωση στον αριθμό των συνδρομητών της.
Σύμφωνα με τα στελέχη της συνδρομητικής τηλεόρασης, πλέον στη Νova κινούνται με στόχο να έχουν premium αθλητικό περιεχόμενο με κορυφαίες διοργανώσεις και μεγάλα brands. Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από το ελληνικό πρωτάθλημα, η Nova πήρε τα δικαιώματα του ιταλικού  πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που με την προσθήκη του Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα πρωταθλήματα. Παράλληλα ανανέωσε και το γαλλικό, ενώ θα κινηθεί δυνατά για τα δικαιώματα της premier League για την 3ετία 2019-2021.
Παράλληλα η σύναψε συνεργασία με ένα από τα σημαντικότερα studios του Hollywood, την MGM (Metro Goldwyn Mayer) ενώ ανανέωσε την ήδη ισχύουσα και πολύχρονη συνεργασία της με τη 21st Century Fox.
Παράλληλα αναβαθμίζεται και η υπηρεσία Nova Go που η χρήση της είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους συνδρομητές όταν ταξιδεύουν στις χώρες της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία εξυπηρετεί 689 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά με τους συνδρομητές broadband υπηρεσιών να ανέρχονται στις 562 χιλιάδες ενώ οι συνδρομητές pay TV υπηρεσιών στις 417 χιλιάδες.
Στα τέλη της χρήσης τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στις 290 χιλιάδες.
Το μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet διαμορφώθηκε στο 42%.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης