Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Να χαιρετίσουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων - Κάποιοι Ευρωπαίοι ακόμη τις υποτιμούν

Juncker: Να χαιρετίσουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων - Κάποιοι Ευρωπαίοι ακόμη τις υποτιμούν
Την τελευταία του ομιλία για την Κατάσταση της Ευρώπης έδωσε σήμερα (12/9/2018) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker
Αναφορές στην Ελλάδα και στην έξοδο της από τα μνημόνια έκανε ο Jean Claude Juncker στην τελευταία του ομιλία στου Ευρωκοινοβούλιο ως πρόεδρος της Κομισιόν.
«Να χαιρετίσουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων, προσπάθειες που άλλοι Ευρωπαίοι ακόμα υποτιμούν» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
«Χαιρετίζω την ηράκλεια προσπάθεια των Ελλήνων.
Δεν έπαψα να παλεύω για την Ελλάδα, για την αξιοπρέπειά της, το ρόλο της στην Ευρώπη και τη θέση της στην ευρωζώνη.
Είμαι περήφανος για αυτό» πρόσθεσε.
Επίσης αναφέρθηκε και στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ΕΕ προχώρησε στη σύμβαση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, τον Ιούλιο» και είπε ότι «η ΕΕ πρέπει να γίνει παγκόσμιος παίκτης», ενώ πρόσθεσε ότι «η ΕΕ πρέπει να ξεπεράσει τις διαιρέσεις Βορρά-Νότου, Ανατολής-Δύσης και να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη στον τομέα της άμυνας».
Αναφερόμενος στον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Κομισιόν, ο Juncker υποστήριξε «Μερικές φορές, η ιστορία προχωράει με αργούς ρυθμούς, πάντοτε όμως είναι αρκετά γρήγορη για να μας ξεπεράσει.
Αυτή η Επιτροπή είναι απλώς ένα κομμάτι της αλλά οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν αμείωτες ώστε, κάθε μέρα που περνάει, η Ένωση να γίνεται καλύτερη».

Οι αναφορές στον Παγκόσμιο Πόλεμο

Κατά της έναρξη της ομιλίας του, ο Juncker αναφέρθηκε στο απροσδόκητο ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου το 1914 και ζήτησε περισσότερο σεβασμό στην εικόνα της ΕΕ ως εγγυητή της ειρήνης.
«Το 1914 κατέλαβε εξ απίνης την ήπειρο.
Το 1913 ήταν ένα φωτεινό αισιόδοξο έτος...
Δεν υποστηρίζω ότι βρισκόμαστε στο χείλος παρόμοιας καταστροφής στην Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί εγγυητή της ειρήνης, Ας είμαστε ευτυχείς που ζούμε σε μία ειρηνική ήπειρο, σε μία ήπειρο που απολαμβάνει την ειρήνη χάρη στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Ας δείξουμε περισσότερο σεβασμό προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ας μη λερώνουμε την εικόνα της.
Ας υπερασπισθούμε τον τρόπο ζωής μας.
Ας υιοθετήσουμε εκείνο το είδος του παατριωτισμού που δεν κατευθύνεται εναντίον άλλων και ας απορρίψουμε τα εθνικά αντανακλαστικά που επιτίθενται εναντίον άλλων και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, αντί να αναζητούν λύσεις που θα μας επιτρέψουν καλύτερη συνύπαρξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης