Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Μία πράξη που θα βάλει πιο δυνατά φτερά στις δύο εισηγμένες ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ

tags :
Μία πράξη που θα βάλει πιο δυνατά φτερά στις δύο εισηγμένες ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ
Διότι να ξέρετε το private equity fund Fortress φημίζεται για την τσιγγουνιά του.
Μία πράξη που θα βάλει πιο δυνατά φτερά στις δύο εισηγμένες ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η εξαγορά των αιολικών πάρκων του LIBRA Group στην Ελλάδα από το private equity fund Fortress. Η εξαγορά έγινε με ένα EV/EBITDA 2017 = 9.5 για δέκα συνολικά αιολικά πάρκα συνολικής δυναμικότητας 186 MW. Αυτό είναι υψίστης σημασίας γεγονός για τον κλάδο, διότι να ξέρετε το Fortress φημίζεται για την τσιγγουνιά του. Δηλαδή προσπαθεί να ψωνίσει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά γίνεται. 
  • Αυτή η πράξη θα βάλει φτερά στις δύο εισηγμένες ΤΕΝΕΡΓΑ και ΑΝΕΜΟΣ
Για να ξέρετε, το 2020 η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ εκτιμάται ότι θα έχει EBITDA της τάξης των 230 εκατ.ευρώ. Αν αυτό το πολλαπλασιάσουμε επί 9.5 αυτό μας δίνει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 2,18 δισ. ευρώ. Από αυτό αφαιρούμε τον εκτιμώμενο καθαρό δανεισμό στο τέλος του 2020 που θα είναι 650 εκατ. ευρώ. Αυτό μας δίνει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης του 1,535 δισ. ευρώ δηλαδή , κρατηθείτε, τιμή στόχος για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ τα 13,47 ευρώ!

http://www.bankingnews.gr

Φυσικά να αναφέρουμε, ότι μιλάμε κιόλας για πολύ μεγαλύτερη εταιρεία με εκτιμώμενη εγκατεστημένη ισχύ στο τέλος του 2020 τα 1200 MW. Αυτό κανονικά δικαιολογεί ένα τίμημα EV/EBITDA = 10 και όχι 9.5. 

Ας δούμε τώρα τον ΑΝΕΜΟ…

O ΑΝΕΜΟΣ εκτιμάται ότι το 2020 θα έχει EBITDA 70 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 320 εκατ. ευρώ και εγκατεστημένη ισχύ 457 MW. Για να παίξει ο ΑΝΕΜΟΣ με ένα EV/EBITDA 2020e = 9.5 η τιμή μετοχής πρέπει να πάει στα 4,1000 ευρώ!! Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν το συζητάμε, οι έχοντες μετοχές δεν πουλάνε λέπι.



Εμείς θεωρούμε ότι με ορίζοντα το 2020 η ΤΕΝΕΡΓΑ μπορεί να δει τα 13,4700 και ο ΑΝΕΜΟΣ τα 4,1000 ευρώ. Φυσικά, προτιμούμε την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διότι είναι η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της παραγωγής ελευθέρων ταμειακών ροών και βλέπουμε να σφάζονται στα πόδια της πολλοί ενδιαφερόμενοι. Δεν είναι μόνο τα αμερικάνικα funds που ενδιαφέρονται για αιολικά πάρκα είναι και οι τεχνολογικοί κολοσσοί (βλ. GOOGLE) και οι παραδοσιακές εταιρείες ενέργειας που θέλουν να μπουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης