Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα 3,5 δισ το κόστος των εξαγγελιών Μητσοτάκη στην ΔΕΘ με 20% εταιρικό φόρο, ρυθμό αύξησης ΑΕΠ έως 4% και αστερίσκους από δανειστές

Στα 3,5 δισ το κόστος των εξαγγελιών Μητσοτάκη στην ΔΕΘ με 20% εταιρικό φόρο, ρυθμό αύξησης ΑΕΠ έως 4% και αστερίσκους από δανειστές
Ο Μητσοτάκης θα δώσει μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της ελληνικής οικονομίας με τις αγορές και επενδυτές.
Μια φιλελεύθερη και περισσότερο φιλική στην αγορά και στην οικονομία οικονομική πρόταση θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ στις 15 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Προφανώς και θα κατηγορηθεί ότι υιοθετεί στρατηγική παροχών που θα εφαρμοστεί μετεχρονολογημένα σε βάθος 4ετίας ωστόσο η διαφορά μεταξύ των παροχών Τσίπρα και των παροχών Μητσοτάκη εστιάζεται στην φιλικότητα προς την αγορά.
Στην ΝΔ υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης δεν αμφισβητούν τις βασικές δεσμεύσεις της χώρας προς τους δανειστές και κοστολογούνται στα 3,5 δισεκ. σε βάθος 3ετίας.
Οι δανειστές με βάση πληροφορίες έχουν ξεκαθαρίσει και στην ΝΔ του Μητσοτάκη ότι δεν θα δεχθούν πλειοδοσίες υποσχετικών που θα αμφισβητούν τις συμφωνίες με την ΕΕ των μνημονίων.
Μεγάλες πιέσεις από πολλά μέτωπα δέχεται ο Μητσοτάκης και για την συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, να μην αμφισβητήσει την συμφωνία όταν θα έρθει στην εξουσία.
Να σημειωθεί ότι η ΝΔ υποστηρίζει ότι με το αναπτυξιακό σοκ που θα προκληθεί από τις μεταρρυθμίσεις που θα επιταχυνθούν και από τις συνολικές παρεμβάσεις ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας θα μπορούσε να φθάσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα το 4%.
Οπότε οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να καλύψουν αυτό το κόστος των 3,5 δισεκ. ευρώ.
Ο Μητσοτάκης θα δώσει μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της ελληνικής οικονομίας με τις αγορές και επενδυτές.
Η Ελλάδα έχει χάσει επαφή με τους διεθνείς επενδυτές, η Ελλάδα δεν αποτελεί success story, οπότε για την ΝΔ η προσέλκυση νέων επενδυτών τίθεται σε προτεραιότητα.

Ποιοι είναι οι άξονες των προτάσεων – παροχών της ΝΔ;

1)Μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% σε βάθος 3ετίας.
Να σημειωθεί ότι ο Τσίπρας ανακοίνωσε μείωση στο 25%.
Το μέτρο αυτό κοστολογείται 800 εκατ ευρώ.
2)Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
Το μέτρο αυτό κοστολογείται περίπου 1 δισεκ. ευρώ.
3)Φορολογικό συντελεστή 9% στα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος σε βάθος 4ετίας και εφόσον δεν δημιουργεί πρόβλημα στο πλαίσιο συμφωνίας με τους δανειστές.
4)Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε νέα Λιθουανία ή Εσθονία όπου οι συναλλαγές πολιτών με το δημόσιο γίνονται ηλεκτρονικά.
5)Θα προσδιοριστεί ένα ελάχιστο κατώτατο όριο σύνταξης και μισθού.
6)Στο ασφαλιστικό θα παρουσιάσει 3 πυλώνες.
Ο πρώτος θα είναι υποχρεωτικός και θα αφορά το κράτος με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα, ο δεύτερος πυλώνας θα είναι υποχρεωτικός και θα στηρίζεται στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και με τον ασφαλισμένο να μπορεί να επιλέξει είτε κρατικό είτε ιδιωτικό φορέα και ο τρίτος ιδιωτικός, προαιρετικός με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.
Ο βασικός στόχος του μηχανισμού σύνταξης είναι η ανταποδοτικότητα, ότι πληρώνει ο κάθε πολίτης θα παίρνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης