Τελευταία Νέα
Πολιτική

πΓΔΜ: Η Mogherini (ΕΕ) εξέφρασε την στήριξή της στη Συμφωνία των Πρεσπών

tags :
πΓΔΜ: Η Mogherini (ΕΕ) εξέφρασε την στήριξή της στη Συμφωνία των Πρεσπών
πΓΔΜ: Η Mogherini (ΕΕ) εξέφρασε την στήριξή της στη Συμφωνία των Πρεσπών
Την στήριξη της στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ εξέφρασε η Ύπατη Εκπρόσωπος ΚΕΠΠΑ της ΕΕ, F. Mogherini, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας, Z. Zaev.
Η Mogherini κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας και να επιλέξουν την προοπτική εκείνη που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.
Σημείωσε ότι όλη η Ευρώπη χαιρέτισε την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της ΠΓΔΜ Z. Zaev επέδειξαν πολιτική γενναιότητα για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής.
Η Mogherini, κατά την επίσκεψή της στα Σκόπια συναντήθηκε ακόμη με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ G. Ivanov και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE C. Micochi.
Την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εξέφρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, W. Mitchel, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Z. Zaev και τον υπουργό Εξωτερικών N. Dimitrov.
Ο W. Mitchel ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα Δυτικά Βαλκάνια και τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας αυτής της τόσο σημαντικής περιοχής. Πρόσθεσε ότι ήρθε στα Σκόπια για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία της χώρας για την ασφάλεια και τις στρατηγικές σχέσεις στην περιοχή, για την οικονομία, καθώς και για τις ιστορικές δυνατότητες που προσφέρονται στην ΠΓΔΜ με την Συμφωνία των Πρεσπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης