Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει λόγος να κοπούν οι συντάξεις – Δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο η μείωση τους

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει λόγος να κοπούν οι συντάξεις – Δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο η μείωση τους
Καταφέρνουμε όχι μόνο να πιάνουμε τους στόχους αλλά και να τους υπερκαλύπτουμε είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοπούν οι συντάξεις διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος επεσήμανε πως η μείωση τους δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του ΑΠΕ που επικαλείται πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους εταίρους να υποστηρίζουν πως είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων σε κάτι που είναι πασιφανές.
«Δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο οι μειώσεις στις συντάξεις, γιατί το 2016, όταν ψηφιζόταν ο ασφαλιστικός νόμος, ο λεγόμενος νόμος Κατρούγκαλου, δεν προβλεπόταν περικοπή της προσωπικής διαφοράς και οι αναλογιστικές μελέτες που το συνόδευαν αποδείκνυαν πλήρως ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει ισορροπήσει και δεν χρειάζονται νέες περικοπές.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήλθε τον επόμενο χρόνο παρόλα αυτά και με έναν εκβιασμό, που βασιζόταν κυρίως σε δημοσιονομικό επιχείρημα, ότι δηλαδή θα είναι ελλειμματικός ο ΕΦΚΑ [...]
Τώρα που προφανώς έχει αποδειχθεί ότι και αυτός ο ισχυρισμός του ΔΝΤ δεν ήταν βάσιμος, όχι απλώς δεν υπάρχει διαρθρωτικός λόγος, αλλά και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να περικοπούν οι συντάξεις.
Καταφέρνουμε όχι απλώς να πιάνουμε τους στόχους, αλλά να τους υπερκαλύπτουμε.
Ξέρουμε ότι και το 2017 και το 2018 και η προβολή για το 2019 αποδεικνύει ότι όχι απλώς θα πιάσουμε τους στόχους που έχουμε, αλλά θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη υπεραπόδοση.
Η λιτότητα θα είναι αντιαναπτυξιακή σε μια φάση που οικονομία δείχνει σαφώς ότι έχει περάσει σε μια νέα εποχή, μια νέα φάση, την οποία θέλουμε να εξασφαλίσουμε» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης