Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η Ελλάδα κινδυνεύει όσο δεν βγαίνει στις αγορές - Μείωση εταιρικών φόρων και μερισμάτων στο 24% - Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η Ελλάδα κινδυνεύει όσο δεν βγαίνει στις αγορές - Μείωση εταιρικών φόρων και μερισμάτων στο 24% - Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών
O Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ προειδοποίησε ότι «ο κίνδυνος για την πατρίδα δεν έχει περάσει»
Με σύνθημα «Μπορούμε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεδίπλωσε το όραμά του για την Ελλάδα θέτοντας έξι μεγάλους εθνικούς στόχους, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε σημαντικές μειώσεις στη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, χαρακτήρισε ντροπή τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα την καταψηφίσει είτε σε αυτή, είτε στην επόμενη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε θλιβερό επίλογο για την κυβέρνηση Τσίπρα τη φετινή ΔΕΘ, προαναγγέλοντας την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε επίσης ότι «ο κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει.
Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής».
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα τελειώσει η πρακτική των υπερπλεονασμάτων.
«Τι συγκεκριμένα μπορεί να περιμένουν οι πολίτες από την υλοποίηση του σχεδίου μας;
Το πρώτο που θα τελειώσει είναι η πρακτική των υπερπλεονασμάτων.
Υπερπλεονάσματα που προήλθαν από την εμμονή της κυβέρνησης να υπερφορολογεί απαλλοτριώνοντας την παραγωγική Ελλάδα για να μοιράζει στη συνέχεια  κρατικοδίαιτη επαιτεία.
Αυτό και θα κάνουμε, μειώνοντας παντού τη φορολογία και τις εισφορές. Επαναφέροντας στην οικονομία τα κίνητρα για εργασία και επιχειρηματικότητα, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο εισόδημα άμεσα αλλά προπαντός θα πυροδοτήσουν ανάπτυξη, επενδύσεις και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για:

- Πλήρη κατάργηση των capital controls
- Μείωση στο 9% του εισαγωγικού φορολογικό συντελεστή από 22% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ

- Δραστική μείωση του ΦΠΑ εστίασης, άμεσα, στο 13% από 24% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων
- Αναστολή του ΦΠΑ  στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια
- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα επόμενα δύο χρόνια, μεταφορά της αρμοδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες στο 10%
- Μείωση του εταιρικού φόρου και του φόρου στα μερίσματα στο 24%, από 40% σήμερα
- Σταδιακή κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος έως το 2021

Όσον αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου.
«Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ένας κακός νόμος.
Όχι μόνο μειώνει τις συντάξεις, αλλά τιμωρεί τελικά τη δημιουργικότητα και την εργασία.
Όποιος δουλεύει περισσότερο θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη, διατηρείται η εθνική σύνταξη και το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό.
Σταδιακά οι εισφορές θα μειωθούν από το 20% στο 15%, δημιουργείται ατομικός λογαριασμός για τους ασφαλισμένους.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιλέξει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το σχέδιό του για το νέο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

«Ενιαία ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις»

Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την καθιέρωση μιας ενιαίας ρύθμισης οφειλών, 120 δόσεω  με ελάχιστο ποσό τα 20 ευρώ το μήνα.
«Σε όσους χρωστούν μικρά ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες, τους λέω ότι οι παλιές οφειλές θα πάψουν να είναι θηλιά στο λαιμό τους», τόνισε.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι «με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές όμως θα είμαστε αμείλικτοι, ξέρουμε πώς να τους εντοπίσουμε, τους συμβουλεύω να σπεύσουν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους από τώρα».

Ανάπτυξη 4% στα επόμενα δέκα χρόνια

Στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια αλλά και στη δημιουργία 700 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας που θα δώσει μήνυμα για επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού στην Ελλάδα, στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ.
«Η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4%. Το χρέος της να μειωθεί δραστικά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ακόμα πως «Τα επόμενα πέντε χρόνια να δημιουργηθούν 700.000 νέες θέσεις εργασίας και να δοθεί το μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού να γυρίσουν στην πατρίδα τους».
Στη συνέχεια κατέκρινε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «λάθος και καταστροφικό το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την υπογραφή των δανειστών», αλλά και πως «Θα κόψουμε την θηλιά που στραγγαλίζει την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα δεν θα ικετεύσει ποτέ ξανά για πρόγραμμα στήριξης»

«Η δημοσιονομική σταθερότητα δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση.
Η μείωση της φορολογίας είναι συνδεδεμένη με το νοικοκύρεμα των κρατικών δαπανών.  
Ο κ. Τσίπρας παραδίδει μια χώρα, η οποία πρακτικά βρίσκεται εκτός αγορών με το κόστος δανεισμού του ελληνικού κράτους να ξεπερνά κατά πολύ το 4%.
Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος.
Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να φτάσει στο σημείο η πατρίδα μας να ικετεύσει για ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης.
Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μειώσω το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές, όπως όλες οι κανονικές χώρες.
Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή.
Και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όχι στις απολύσεις στο δημόσιο, ναι στην αξιολόγηση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, τόνισε όμως ότι δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στην αξιολόγηση.
«Η νοοτροπία μεγάλου δημόσιου τομέα δεν τους ωφέλησε, γιατί όταν ξέσπασε η κρίση ξεγυμνώθηκαν όλες οι αδυναμίες του υδροκέφαλου, αργοκίνητου, αναποτελεσματικού, γραφειοκρατικού Κράτους. Μέσα στο οποίο «πνιγόταν» κάθε υγιής πρωτοβουλία.
 Έχω ξεκαθαρίσει, από την πρώτη στιγμή, ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο αυτό όμως δεν αρκεί, θέλουμε τους δημόσιους υπαλλήλους συμμάχους στην προσπάθεια εξυγίανσης του κράτους.
Κλειδί θα είναι ένα απλό, σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης στο οποίο όμως δεν πρόκειται να κάνω καμία απολύτως έκπτωση», τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
«Για εμάς το δημόσιο συμφέρον δεν υπηρετείται μονοπωλιακά από το κράτος
Πιστεύουμε στην παραχώρηση περισσότερων κρατικών λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα που θα γίνει κυρίως, μέσω Συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα»., σημείωσε.

«Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών είτε σε αυτή τη Βουλή, είτε στην επόμενη.
«Μια βαριά σκιά όμως πέφτει πάνω στην Βόρεια Ελλάδα.
Είναι η συμφωνία για το Σκοπιανό που υπέγραψαν, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος.
Μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας.
Ακόμα πιο ντροπιαστική είναι η χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας ως ακροδεξιούς.
Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα πως οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και πως οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες.
Και λέμε επίσης να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο
Θέλω λοιπόν εδώ, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία.
Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Άνοιγμα σε αριστερούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε άνοιγμα στους «απογοητευμένους ψηφοφόρους της αριστεράς και της κεντροαριστεράς», ενώ έστειλε και μήνυμα κατά της αποχής.
«Απευθύνομαι σήμερα όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας αλλά σε όλους, και ανάμεσα τους στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς.
Θέλω να τους στείλω ένα απλό και καθαρό μήνυμα, υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία, ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος.
Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις.
Αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, είναι ένα ανοιχτό κόμμα, ανοιχτό στο μέλλον και σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.
Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε, διευρύνθηκε, έγινε συμμετοχική, με ενεργά μέλη που συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών μας.
Η συγκυρία είναι κρίσιμη, και απαιτεί να δώσουν όλοι το παρών – το παρών στην κάλπη.
Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν πικραθεί από την πολιτική και αποστρέφονται τη συμμετοχή στα κοινά».

«Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.
«Θα καταργήσουμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Και θα αναθεωρήσουμε την ποινική δικονομία που δυστυχώς είναι ένα δίχτυ με μεγάλες τρύπες για να ξεγλιστράνε πολλοί από τη δικαιοσύνη και τις φυλακές, από τους τρομοκράτες και τους ισχυρούς του χρήματος μέχρι τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες.
Το οικονομικό έγκλημα και τα μαφιόζικα κυκλώματα της νύχτας θα μπουν στο στόχαστρο της επόμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τη λειτουργία της αστυνομίας, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι για να επανέλθει η ασφάλεια στις πόλεις μας καταρχάς πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της.
«Να αφεθεί ελεύθερη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και να θέσει τέλος στα κάθε είδους άβατα», όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
«Τα νέα ζευγάρια, κατεξοχήν θύματα της κρίσης, θα τα διευκολύνουμε με κουπόνια ύψους 180 ευρώ μηνιαίως που θα δίνουν στα παιδιά τους πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της επιλογής τους, όταν δεν βρίσκουν θέση στους δημοτικούς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε επίσης ότι από τα πρώτα μέτρα της νέας κυβέρνησης θα είναι η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ξεκινώντας από τη Βουλή και τα δημόσια κτήρια.
Αλλά για να γίνει αυτό δεν αρκεί μόνο η καταστολή, σημείωσε.

«Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό»

«Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό που δημιουργεί μια τεχνητή στρέβλωση στην αγορά εργασίας εις βάρος των νέων εργαζόμενων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Εξηγώντας τη συγκεκριμένη αναφορά του, σημείωσε πως «ο κατώτατος μισθός θα μπορεί να καθορίζεται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Και προφανώς πρέπει να αυξηθεί, ακολουθώντας τη βελτίωση της οικονομίας».

Επίθεση στη «θλιβερή κυβέρνηση» του Αλέξη Τσίπρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ προειδοποίησε ότι «ο κίνδυνος για την πατρίδα δεν έχει περάσει».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία στο Μάτι, ενώ χαρακτήρισε τη φετινή ΔΕΘ «επίλογο μίας θλιβερής κυβέρνησης».
«Ειδικά φέτος η ΔΕΘ αποκτά ειδικά χαρακτηριστικά στη σκιά ενός εθνικού πένθους και στο τέλος ενός κύκλου ψέμματος, ως επίλογος μιας αποτυχημένης κυβέρνησης.
«Θα φύγουν όπως τους αξίζει.
Ηττημένοι και απαξιωμένοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, ο διχασμός τελειώνει και η αναγεννημένη Ελλάδα έρχεται», υπογράμμισε.
Το συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας - κράτους έχει σπάσει», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ζητώ από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί, να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να πιστέψουμε ότι  θα το καταφέρουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι Έλληνες δεν ζητούν διορισμούς και παροχές, ζητούν ευκαιρίες.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι δημιουργικό από το χθες, δεν θα φύγουν μόνο ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, ο διχασμός τελειώνει και η αναγεννημένη Ελλάδα έρχεται», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Σε 12μήνες θα έρθω πάλι στη ΔΕΘ.
Πιστεύω ότι, με τη στήριξη των πολιτών, θα έρθω μια εβδομάδα νωρίτερα για να την εγκαινιάσω», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλοντας νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Έξι μεγάλοι εθνικοί στόχοι για την αναγέννηση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε έξι μεγάλους εθνικούς στόχους για την αναγέννηση της Ελλάδας.
Στόχος πρώτος: Μία κοινωνία που δίνει ευκαρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να μειωθούν οι ανισότητες.
Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε την εισοδηματική καθίζηση της μεσαίας τάξης, τη φορολογική αφαίμαξη, τους μισθούς πείνας για τους νεότερους.
Ο ιμάντας της κοινωνικής ανόδου πρέπει να ξαναμπεί σε λειτουργία δίνοντας ευκαιρίες στα παιδιά των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.
Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί με αναδιανομή της μιζέριας, αλλά με την παραγωγή νέου πλούτου, και αυτό με πάει στο δεύτερο στόχο.  Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά.
Με εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, την Πρωτογενή παραγωγή, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, τη Ναυτιλία, τις Υπηρεσίες.
Με οδικό χάρτη για τις Επενδύσεις, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και τους Μικρομεσαίους.
Με στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση, μακριά από το σάπιο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.
Στόχος τρίτος: Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό.
Αυτό σημαίνει εμβάθυνση της Δημοκρατίας με περισσότερα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους πολίτες.
Φυσικά, επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Αλλά και τολμηρή Συνταγματική αναθεώρηση για να αντιμετωπιστούν οι θεσμικές στρεβλώσεις του παρελθόντος.
Ενίσχυση της λογοδοσίας του πολιτικού προσωπικού και της διαφάνειας του κράτους, μία Διοίκηση ευέλικτη για τον πολίτη και όχι για τη γραφειοκρατία.
Με  χρήση της τεχνολογίας και με στελέχη που θα αξιολογούνται και θα επιμορφώνονται συνεχώς.
Στόχος τέταρτος: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.
Αυτό σημαίνει: Ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και άμεση χρήση της τεχνολογίας παντού.
Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
Σύγχρονα προγράμματα και εγκαταστάσεις, σαφές και αξιόπιστο εξεταστικό σύστημα και ενημερωμένοι καθηγητές. Αξιολόγηση παντού.
Και φοιτητές σε πανεπιστήμια αξιοκρατικά, ανταγωνιστικά, ανοιχτά στον κόσμο. Με ελευθερία πρόσβασης στη γνώση και στις ιδέες, αλλά όχι στην ανομία.
Στόχος πέμπτος: Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας.
Αυτό σημαίνει: Αποτελεσματική και ποιοτική Δικαιοσύνη, Αστυνομία που επιτελεί απερίσπαστη την αποστολή της.
Πολίτες που χαίρονται τις γειτονιές τους, πανεπιστήμια και κτίρια ελεύθερα από καταλήψεις και γιάφκες της βίας.
Όχι με τρομοκράτες και παράνομους που βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές.
Στόχος έκτος: Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.
Αυτό σημαίνει πως επανακτούμε την ισότιμη σχέση μας με τους εταίρους μας. Πως έχουμε άποψη και σχέδιο δράσης για κάθε εξέλιξη σε έναν κόσμο που αλλάζει.
Και που αξιοποιούμε τη δύναμη του Ελληνισμού παντού στον κόσμο.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr

Μια πρώτη «γεύση» για τις εξαγγελίες που θα ανακοινώσει σήμερα (15/9) στη διάρκεια της ομιλία του στην 83η ΔΕΘ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της Εκθεσης.
Όπως τόνισε στόχος της ΝΔ είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και υποσχέθηκε τη μείωση κατά 20% της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, κατά 15% στις ασφαλιστικές εισφορές και κατά 5% στα μερίσματα εντός τετραετίας.
«Ξέρω πολύ καλά ότι πολλές επιχειρήσεις σήμερα, με τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές χάνουν άξια στελέχη και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς, ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη φτάσει σε κάποιο στάδιο.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις στο 20% και 5% στα μερίσματα και μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στο 15% εντός μιας τετραετίας.
Θέλουμε να ξανακάνουμε την εργασία στη χώρα ανταγωνιστική» υπογράμμισε.
Στη διάρκεια συνάντησής του με startups εταιρείες, στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα» στην 83η Δ.Ε.Θ., δήλωσε πως η στήριξη της επιχειρηματικότητας θα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα για τον ίδιο προσωπικά.
«Είμαι χαρούμενος που για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υπάρχει μια οργανωμένη και μαζική παρουσία όλου του οικοσυστήματος της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Είπα πολλές φορές ότι η κρίση μας πλήγωσε όλους πολύ.
Αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε από την κρίση, είναι μια πραγματική στροφή της κοινωνίας προς την επιχειρηματικότητα.
Η επιχειρηματικότητα “νομιμοποιήθηκε” και πολλοί νέοι πια βλέπουν στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής δράσης, μια πραγματική διέξοδο για να φτιάξουν την καριέρα τους και να φτιάξουν την ζωή τους. Για όσους δεν το γνωρίζετε -ειδικά οι νεότεροι στην παρέα μας- εγώ προέρχομαι από το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.
Πέρασα 7 χρόνια πριν μπω στην πολιτική, σε μια από τις πρώτες εταιρείες venture capital στην Ελλάδα.
Σε μια εποχή όπου πασχίζαμε να πείσουμε νέους ανθρώπους ότι αξίζει τον κόπο να φτιάξεις την δική σου επιχείρηση. Και δεν σας κρύβω ότι τότε δεν είχαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση.
Τα πράγματα, όμως από τότε έχουν αλλάξει και έχουν αλλάξει δραστικά.
Άρα πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτό τον σπόρο της επιχειρηματικότητας να ριζώσει και να δώσει καρπούς».
Στη συνέχεια, μίλησε για την αναγκη να δοθούν φορολογικά κίνητρα αλλά και εργαλεία χρηματοδότησης για τις start up επιχειρήσεις, ενώ έδωσε έμφαση στη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση.
«Πρέπει να προσεγγίσουμε τα πανεπιστήμιά μας και να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ έρευνας και παραγωγής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμη εστίασε στο υψηλό φορολογικό και ασφαλιστικό κόστος που αποτρέπει εταιρείες από την πρόσληψη στελεχών.
«Ξέρω πολύ καλά ότι πολλές επιχειρήσεις σήμερα, με τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές χάνουν άξια στελέχη και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς, ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη φτάσει σε κάποιο στάδιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης