Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάπα Research: Υπέρ της διαπραγμάτευσης για τις συντάξεις το 76% – Δυσπιστία για την εφαρμογή των εξαγγελιών Τσίπρα

Κάπα Research: Υπέρ της διαπραγμάτευσης για τις συντάξεις το 76% – Δυσπιστία για την εφαρμογή των εξαγγελιών Τσίπρα
Tο 58% των ερωτηθέντων θεωρεί πως θα εφαρμοστούν πολύ λίγα ή ακόμη και τίποτα από τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ
Προς τη σωστή κατεύθυνση κρίνει το 76% των πολιτών ότι κινείται η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα για τη μη περικοπή των συντάξεων και το 29% την βλέπει λάθος, ενώ επιφυλάξεις διατηρούν οι πολίτες για την εφαρμογή των μέτρων που  εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, με το 58% να πιστεύει ότι τίποτα από αυτά δεν θα εφαρμοστεί.
Την εικόνα αυτή σκιαγραφούν τα ευρήματα έρευνας της Καπα Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Έθνος και διενεργήθηκε το διάστημα 11-13/9, δηλαδή μετά την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 76% των ερωτηθέντων σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι θα προβεί σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ και τους πιστωτές για την μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, θεωρεί ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και το 29% προς τη λάθος, ενώ το 68% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρώτη προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως και η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες (υπέρ το 64%).
Ακόμη, το 53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα έχουν θετική επίδραση τα εξαγγελθέντα μέτρα, ενώ αντίθετα το 21% αρνητική.
Παράλληλα, το 58% θεωρεί πως θα εφαρμοστούν πολύ λίγα ή ακόμη και τίποτα από τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας και το 25% ότι θα εφαρμοστούν τα περισσότερα ή και όλα.
Σε ό, τι αφορά το δίλημμα των εκλογών που έθεσες ο πρωθυπουργό στη ΔΕΘ «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες, τη διαπλοκή και τη ρεμούλα», το 50% θεωρεί ότι αυτό δεν έχει βάση και αντίθετα, το 30% ότι έχει βάση.
Περαιτέρω, το 70% θεωρεί πως η ΔΕΘ είναι πολύ σημαντικός θεσμός για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και το 29% θεωρεί λιγότερο σημαντικό τον θεσμό, ενώ το 34% θεωρεί πως η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην ενίσχυση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στα Βαλκάνια, το 33% πιστεύει ότι η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην προώθηση νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων , το 32% βλέπει θετική επίδραση στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, το 23% στην προσέλευση επενδύσεων στην Ελλάδα και το 22% στη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης