Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Κλειδί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία - Αυτό προϋποθέτει άλλη κυβέρνηση

Χατζηδάκης: Κλειδί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία - Αυτό προϋποθέτει άλλη κυβέρνηση
"Tα capital controls παραμένουν διότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία", ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης
«Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία.
Και αυτό προϋποθέτει μια άλλη κυβέρνηση», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χαζηδάκης.
Κατά τον ίδιο, ο στόχος της ΝΔ είναι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης «γύρω στο 4% αν θέλει να καλύψει το χάσμα και να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας», ενώ σημειώνει ότι το μήνυμα της πολιτικής μας στηρίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές- λιγότερες δαπάνες-  έκρηξη επενδύσεων.
Ο ίδιος κληθείς να εξηγήσει γιατί οι μειώσεις φόρων και εισφορών που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης μπορούν να εφαρμοστούν τη στιγμή που η ΝΔ αμφισβητεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν αντίστοιχες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, απάντησε πως «κατ' αρχάς διότι ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος», διότι «μαζί με τις μειώσεις φόρων εξήγγειλε και προσλήψεις.
Είναι άραγε συμβατή η μείωση φόρων με την αύξηση του κράτους;
Αυτό είναι κομπογιαννιτισμός».
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως «παρόλο που η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί δήθεν βγήκαμε από το Μνημόνιο, τα capital controls παραμένουν διότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», «δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία οι αγορές» και γι' αυτό «τα ελληνικά ομόλογα είναι υψηλά».
Για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επικουρική ασφάλιση, σημείωσε πως  αφορά ένα σύστημα που «πλέον εφαρμόζουν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη», συμπληρώνοντας ότι «ο κεφαλαιοποιητικός πυλώνας που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο πλέον ως επικουρική ασφάλιση και έχει θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα από το 2005, αλλά δεν εφαρμόστηκε και τα λεγόμενα επαγγελματικά ταμεία, είναι ο μόνος δρόμος για να εξασφαλίσουμε στη σημερινή νέα γενιά ότι εκτός από την εθνική σύνταξη θα έχουν μια αξιοπρεπή επικουρική σύνταξη».
«Και μόνο η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύστημα που οδηγεί σε συνεχείς μειώσεις συντάξεων είναι λόγος για να μην τον ξαναψηφίσει κανείς εργαζόμενος και συνταξιούχος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα κυρώσει καμία συμφωνία, ενώ αν αυτή κυρωθεί «από την κυβέρνηση Τσίπρα με τη στήριξη ή την ανοχή του κ. Καμμένου και γίνει διεθνής δέσμευση για τη χώρα στον ΟΗΕ και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς, τα περιθώρια χειρισμών από τις επόμενες κυβερνήσεις θα είναι μηδαμινά».
«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ να μην εφαρμόσει τη συμφωνία, ας κάνει εκλογές αύριο το πρωί», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης