Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Ίδια με του Τσίπρα η ρητορική Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δεν είναι η λύση στα προβλήματα της χώρας

Θεοχαρόπουλος: Ίδια με του Τσίπρα η ρητορική Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δεν είναι η λύση στα προβλήματα της χώρας
"Έχουμε μία κυβέρνηση αναποτελεσματική με πολλά προβλήματα που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν", τόνισε ο Θ. Θεοχαρόπουλος
Τη διαφωνία του με την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα fm 104,6, διότι «δεν είναι αυτή η λύση στα προβλήματα της χώρας».
Όπως ανέφερε «με μια ρητορική, ίδια με του κ. Τσίπρα όταν ερχόταν το 2014 με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είπε πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα ότι θα καταργήσει τρεις νόμους», «αυτά δεν είναι εύκολα γιατί λόγω της συνέχειας του κράτους, πρέπει να βλέπουμε πώς να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τους νόμους.
Χρειάζεται υπευθυνότητα».
Τόνισε ότι «η μείωση των φόρων είναι στο δικό μας πρόγραμμα» και άρα «η μείωση των φόρων ως γενικός στόχος, και αντίθετα με αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τριετία, είναι προφανές ότι είναι δικός μας στόχος.
Από εκεί και μετά, εμείς θέλουμε η φορολόγηση να γίνεται με προοδευτικές κλίμακες, όταν θα γίνει η μείωση των φόρων, και όχι με ενιαία κλίμακα.
Άρα επί της φορολόγησης υπάρχει η δική μας προοδευτική πρόταση, η σοσιαλδημοκρατική πρόταση, και η πρόταση της ΝΔ από την άλλη πλευρά».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «για να έχουμε ένα κράτος κανονικό σύγχρονο και ευρωπαϊκό, δεν φτάνει μια απλή μεταρρύθμιση, απαιτείται επανασχεδιασμός από την αρχή».
«Ούτε τα αυτονόητα δεν έχουν γίνει σε αυτήν την χώρα», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει και προσωπικές ευθύνες ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης που δεν έχουν γίνει όλα αυτά.
 «Χρειαζόταν χθες μια μεγαλύτερη αυτοκριτική από τον κ. Μητσοτάκη και την παράταξή του και τον κ. Καραμανλή, που καθόταν στα πρώτα έδρανα.
Διότι στην κρίση και στα δίδυμα ελλείμματα και στα μνημόνια μπήκαμε κυρίως -πολλές είναι οι αιτίες- γιατί την πενταετία 2004-2009, και ιδίως τη διετία 2007-2009, ακολουθήθηκε ένα μοντέλο που έφερε τα δίδυμα ελλείμματα που οδήγησαν το 2009 στην κρίση.
Γι' αυτό το μοντέλο δεν υπήρχε καμία αυτοκριτική χθες, δεν άκουσα λέξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του και με την αναφορά του Κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει πλέον αριστερά και δεξιά, σημειώνοντας ότι «η χώρα πρέπει να έρθει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, ώστε να υπάρχει μια κεντροαριστερή και μια κεντροδεξιά παράταξη που αναμετρώνται επί των προγραμμάτων κι όχι βέβαια επί του λαϊκισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, δε μπορούν να ακούγονται από τον αρχηγό της συντηρητικής παράταξης, ότι αυτά έχουν ξεθωριάσει και μάλιστα με το επικίνδυνο επιχείρημα "όπως το '74 έτσι και σήμερα", είναι ατυχής η παρομοίωση γιατί σήμερα δεν έχουμε χούντα, έχουμε μία κυβέρνηση αναποτελεσματική με πολλά προβλήματα που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν έχουμε δικτατορία».
Τόνισε πως χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή σήμερα στον τόπο.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ακούστηκε ότι συζητιέται για το Δήμο της Αθήνας το όνομα του κ. Παυλου Γερουλάνου και στελεχών της ΔΗΜΑΡ, όπως και του Λευτέρη Παπαγιαννάκη, αφού σημείωσε ότι «το καλό είναι πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα», έκανε αναφορά τον Λ. Παπαγιαννάκης, γιο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη που είναι εκλεγμένος Αντιδήμαρχος Μετανάστευσης του Γιώργου Καμίνη, λέγοντας ότι «έχει την πρόθεση να συμβάλει στην επίλυση των ζητημάτων του Δήμου Αθηναίων υπό προϋποθέσεις και εννοείται εφόσον δεν κατέβει ο Γιώργος Καμίνης» και ότι «έχει όλα τα κριτήρια που μπορούν τον καταστήσουν έναν πολύ καλό Δήμαρχο Αθηναίων».
«Από εκεί και πέρα πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις του ιδίου και των άλλων που θα εκδηλώσουν πρόθεση ενδιαφέροντος και τις αποφάσεις του χώρου μας του ΚΙΝΑΛ», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας πως «χρειάζεται ένας υποψήφιος με δυναμική, με ανανέωση γιατί χρειάζεται και η πολιτική ανανέωση, ανανέωση ιδεών, προσώπων, πολιτικών πρακτικών και ηλικιακή ανανέωση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης