Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ομολόγησε πως σκοπεύει να προσφύγει στο ΔΝΤ - Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ομολόγησε πως σκοπεύει να προσφύγει στο ΔΝΤ -  Οι αντιδράσεις των κομμάτων
Ο πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020, τονίζει το Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να πιεστεί, ομολόγησε ότι, σκοπεύει να προσφύγει στο ΔΝΤ, σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ στην 83η ΔΕΘ.
Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε ότι:
- Σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας.
- Σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
- Σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.
- Σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020.
- Σκοπεύει να αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
- Σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.
- Δε σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα.
- Δε σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα»
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «τέλος φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας.
Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του. Με δύο λόγια, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του '19».
Καταλήγοντας το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει «να βλέπουν οι πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι τον κ. Μητσοτάκη και να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει.
Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά».

ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τις θέσεις του ΣΕΒ και ξεχνά την πρόνοια και την Κοινωνική Δικαιοσύνη

«Ως εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
«Ούτε σήμερα ακούσαμε κάποια αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη στα θέματα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Έννοιες κρίσιμες για τον λαό μας, αλλά ξένες με το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Tο Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως ο κ. Μητσοτάκης «θυμήθηκε όμως να επαναλάβει τις θέσεις που είχε εκφράσει στον ΣΕΒ, αμφισβητώντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις».
και καταλήγει λέγοντας πως «είναι ώρα για προοδευτικές λύσεις για την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτές που μόνο η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει».

ΑΝΕΛ: Κανείς Έλληνας δεν θα εμπιστευτεί την Ελλάδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην κριτική, που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πάνο Καμμένο στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ και στην αναφορά «τζάμπα μάγκας» για τον υπουργό Άμυνας απαντούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζοντας πως κανείς Έλληνας δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον πρόεδρο της ΝΔ.
«Ο ‘’τζάμπα μάγκας’’, Κυριάκο, είσαι εσύ που παραχωρείς αμαχητί τη Μακεδονία στα Σκόπια. Δεν θα σε αφήσουμε», σημειώνει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης και αναφέρει:
- ‘’Τζάμπα μάγκας’’, είσαι εσύ, που έβαλες σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας πριν οι Έλληνες βγουν από τα μνημόνια, με πρόσχημα το θέμα της ονομασίας, που παραδέχεσαι τελικά ότι θα δώσεις.
- ‘’Τζάμπα μάγκας’’ είσαι εσύ, που προετοιμάζεις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, αντί να βάλεις το χέρι στην πλούσια τσέπη σου για να ξεπληρώσεις τα υπέρογκα χρέη του κόμματος και τα απλήρωτα δάνεια της εφημερίδας σου.
- ‘’Τζάμπα μάγκας’’ είσαι εσύ που άλλα λες στη Θεσσαλονίκη, και άλλα στις Βρυξέλλες όταν σου τραβούν το αυτί.
- ‘’Τζάμπα μάγκας’’ είσαι εσύ που στις Βρυξέλλες παριστάνεις τον κεντρώο, και στην Ελλάδα κρύβεσαι πίσω από τον 'Αδωνη και τον Βορίδη.
- ‘’Τζάμπα μάγκας’’ είσαι εσύ που μιλάς για αξιοκρατία, ενώ ό,τι πέτυχες ήταν επειδή είσαι γόνος ‘’πολιτικού τζακιού’’.
Απόγονε των σαλονιών, έχασες μια ακόμη ευκαιρία να πεις την αλήθεια. Κανένας Έλληνας δεν θα σου εμπιστευτεί την Ελλάδα».

Ένωση Κεντρώων: Η επιμονή του Μητσοτάκη στην ενισχυμένη αναλογική κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας μαζί μας

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για την αντίθεσή του στην απλή αναλογική ασκεί η Ένωση Κεντρώων με αφορμή τη σημερινή (16/9/2018) συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Επίσης καταλογίζει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάση Πόντιου Πιλάτου, όσον αφορά στο θέμα του Μακεδονικού.     
«Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη στην ενισχυμένη αναλογική, κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας του με την Ένωση Κεντρώων.
Ο μόνος κυβερνητικός συνεταίρος που του μένει είναι το ΠΑΣΟΚ.
Στο σκοπιανό, ομολόγησε στην συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης, ότι εφόσον ψηφίσει την συμφωνία ο κ. Τσίπρας στην Βουλή, εκείνος την αποδέχεται και νίπτει τις χείρες του», σημειώνει η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:
«Η Ελλάδα δεν θέλει Πόντιους Πιλάτους, αλλά θέλει έναν πρωθυπουργό που να δηλώσει απερίφραστα ότι θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών.
Για τον κ. Μητσοτάκη του είναι αρκετό την προδοσία να την κάνουν άλλοι».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης