Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (Αμερικανός υπ. Άμυνας): Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών - Συγχαρητήρια σε Ελλάδα και πΓΔΜ

Mattis (Αμερικανός υπ. Άμυνας): Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών - Συγχαρητήρια σε Ελλάδα και πΓΔΜ
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, James Mattis, συναντήθηκε στα Σκόπια με τον Zoran Zaev
Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, James Mattis, σε δηλώσεις του από την πΓΔΜ που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Zoran Zaev.
Όπως δήλωσε η έγκριση της Συμφωνίας στο επικείμενο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην πΓΔΜ θα εξασφαλίσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών και συνεχάρη την πΓΔΜ και την Ελλάδα για την επίτευξή της.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Mattis σημείωσε ότι οι πολίτες της χώρας έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν το δημοψήφισμα και τους κάλεσε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.
Επίσης, υπενθύμισε όσα είπαν ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στα Σκόπια και ιδίως την αναφορά τους ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ανοίγει τις πόρτες για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Matti στα Σκόπια εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων ηγετών ξένων χωρών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων, με σκοπό τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και του επικείμενου δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης