Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akinci: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα που θα διακυβερνούν οι Ρωμιοί

Akinci: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα που θα διακυβερνούν οι Ρωμιοί
Νέα πρόκληση Akinci
Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα που θα διακυβερνούν οι Ρωμιοί, διαμήνυσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Mustafa Akinci, σε συνέχεια των προκλήσεων από πλευράς Άγκυρας.
«Οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα.
Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε», είπε χαρακτηριστικά σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο «Προεδρικό Μέγαρο» του ψευδοκράτους ο κ. Akinci τόνισε πως οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα που θα διακυβερνούν οι Ρωμιοί ενώ για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια.
Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα.
Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα».
Από την πλευρά του, ο Volkan Bozkir σημείωσε πως η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του ψευδοκράτους και πως σε όλα τα προβλήματα θα ενεργούν από κοινού.
«Η επιθυμία της ρωμαίικης πλευράς να τοποθετήσει τους Τουρκοκυπρίους σε καθεστώς μειονότητας παρατείνοντας τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε με πολύ προφανή τρόπο», τόνισε και κατέληξε πως η συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη βάση της πολιτικής ενότητας είναι κάτι που επιθυμεί η Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης