Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Μειώνει τιμές στόχους αλλά θεωρεί ελκυστικές τις μετοχές των τραπεζών

Eurobank Equities: Μειώνει τιμές στόχους αλλά θεωρεί ελκυστικές τις μετοχές των τραπεζών
Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν πάνω από 10 χρόνια για να φτάσουν τα NPEs στα επίπεδα του μέσου όρου των τραπεζών της Ευρωζώνης (χωρίς να υποθέτονται πιθανές πωλήσεις)
Σε σημαντική μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Eurobank Equities, η οποία όμως διατήρησε τη σύσταση buy (αγορά) για την Alpha Bank και την Εθνική, και hold (διακράτηση) για την Πειραιώς.
Ειδικότερα, στη σημερινή 34σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Greek Banks: Cost of balance sheet repair overly discounted" (Ελληνικές Τράπεζες: Το κόστος βελτίωσης των ισολογισμών μειώνεται υπερβολικά), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η Eurobank Equities αναθεωρεί στα 2,20 ευρώ την τιμή στόχο της Alpha Bank, από 2,65 ευρώ προηγουμένως, στα 3,20 ευρώ για την Εθνική, από 4 ευρώ προηγουμένως, και στα 2,50 ευρώ για την Πειραιώς από 3,80 ευρώ προηγουμένως.
 


Όπως επισημαίνει η Eurobank Equities οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών είναι ελκυστικές, μετά και την τελευταία πτώση, ενώ οι προσδοκίες για τον κλάδο παραμένουν θετικές.
Οι τραπεζικές μετοχές έχασαν το 40% της κεφαλαιοποίησης από τον Απρίλιο, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν θετικές εξελίξεις στο μεταξύ, όπως οι αποφάσεις του Eurogroup, οι αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από οίκους, τα αποτελέσματα των stress tests και οι πωλήσεις NPLs.
Η αδυναμία αυτή, η οποία ξεπερνά το -20% των τραπεζών της Ευρωζώνης, οφείλεται σύμφωνα με την Eurobank Equities σε παράγοντες "ιδιοσυγκρασίας" του κλάδου, όπως η χαμηλή οργανική πρόοδος στη μείωση των NPEs.
Όπως σχολιάζει η Eurobank Equities πάντως, η πρόοδος στα NPEs παραμένει περιορισμένη, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν πάνω από 10 χρόνια για να φτάσουν τα NPEs στα επίπεδα του μέσου όρου των τραπεζών της Ευρωζώνης (χωρίς να υποθέτονται πιθανές πωλήσεις).
Από την άλλη μεριά όμως, ο κλάδος πετυχαίνει τους στόχους που έχουν τεθεί από τον SSM, ενώ οι διοικήσεις εμφανίζονται αισιόδοξες ότι θα συνεχίσουν να έχουν καλές επιδόσεις.

Εκτιμήσεις Eurobank Equities για τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών:

Alpha Bank
 

Εθνική
 

Πειραιώς
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης