Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Ατυχής κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων η επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ

Malmstrom (Κομισιόν): Ατυχής κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων η επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ
Διαφωνούμε με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να προσπαθήσουν να πείσουν την Κίνα να προσαρμοστεί, τόνισε η Επίτροπος Εμπορίου
Μια ατυχή κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων αντιπροσωπεύουν οι νέοι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, ενώ συνιστούν μια λανθασμένη μέθοδο εξαναγκασμού του Πεκίνου να μεταρρυθμιστεί, δήλωσε σήμερα (18/9/2018) η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες (17/9) την επιβολή δασμού 10% σε εισαγωγές από την Κίνα αξίας περίπου 200 δισ. δολ., ωθώντας το Πεκίνο να απειλήσει με αντίμετρα.
«Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν είναι καλοί και δεν είναι εύκολο να κερδηθούν και αυτή η κλιμάκωση είναι βέβαια πολύ ατυχής», δήλωσε η Malmstrom σε συνέντευξη Τύπου.
«Συμφωνούμε με κάποιες από τις επικρίσεις που εξέφρασαν οι ΗΠΑ στην Κίνα σχετικά με ορισμένες από τις πολιτικές της χώρας και προσπαθούμε να διαχειριστούμε μερικές από αυτές μέσω του ΠΟΕ.
Αλλά διαφωνούμε με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να προσπαθήσουν να πείσουν την Κίνα να προσαρμοστεί μέσω των δασμών», πρόσθεσε η Επίτροπος Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης