Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +6,6% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +6,6% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ετήσια άνοδο των εξαγωγών της Ιαπωνίας κατά +5,6%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/9) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +6,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έοτυς, έναντι ετήσιας ανόδου +3,9% τον Ιούλιο του 2018.
Μάλιστα, ο Αύγουστος ήταν ο 21ος μήνα συνεχόμενης ανόδου, ενώ παράλληλα τα στοιχεία αποδέιχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο +5,6%.
Παράλληλα, οι εξαγωγές της χώρας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά +5,3% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας την πρώτη άνοδο μετά από τρεις μήνες, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές οχημάτων προς την χώρα σημείωσαν πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
«Συνολικά, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας θα είχε ένα αρνητικό αντίκτυπο στις εξαγωγές της Ιαπωνίας και την οικονομία, αλλά ο αντίκτυπος δεν είναι εμφανής στα στοιχεία του Αυγούστου», αναφέρει ο οικονομολόγος της SMBC Nikko Securities, Koya Miyamae, προσθέτοντας πως «οποιαδήποτε επίδραση θα μπορούσε να εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο και μετά».
Σε ότι αφορά τις εξαγωγές προς την Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ιαπωνίας, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +12,1% σε ετήσια βάση, ενώ άνοδος σημειώθηκε και στις συνολικές εξαγωγές προς την Ασία, και συγκεκριμένα στο +6,8%.
Ωστόσο, η άνοδος των εισαγωγών της χώρας αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, και συγκεκριμένα στο +15,4%, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 4 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης