Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2,7% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2018 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία

Βρετανία: Στο 2,7% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2018 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία να υποχωρήσει στο 2,4% για τον Αύγουστο
Μεγαλύτερη των ετκιμήσεων ήταν η ετήσια άνοδος του πληθωρισμού καταναλωτών στη Μεγάλη Βρετανία για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/9) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα σε σχέση με τα τέλη του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε κατά 2,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 2,5% τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 2,4%.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, σημείωσε ετήσια άνοδο 2,1% έναντι 1,9% τον προηγούμενο μήνα και έναντι των εκτιμήσεων στο 1,8%.
Με εξαίρεση τα παραπάνω στοιχεία, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχωρεί σταθερά από τον Νοέμβριο του 2017, όταν και άγγιξε το 3,1%.
Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκιά της, τονίζοντας παράλληλα ότι ο πληθωρισμός θα σημειώσει επιβράδυνση «με βιώσιμο τρόπο στον στόχο του 2% σε συμβατικό ορίζοντα».
Ωστόσο, η Τράπεζα υποστήριξε ότι οι προβλέψεις της εξαρτώνται από την προσδοκίας μίας ομαλής προσαρμογής στο μέσο όριος μίας σειράς πιθανών αποτελεσμάτων για την ενδεχόμενη εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι συνομιλίες για το Brexit αναμένεται να εντατικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ευελπιστούν ότι θα διευθετήσουν τη συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν αναμένουν άλλη αύξηση επιτοκίων από την Bank of England μέχρι να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης