Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο -0,75% - Παραμένει αισιόδοξη για την οικονομία

Ελβετία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο -0,75% - Παραμένει αισιόδοξη για την οικονομία
Η Swiss National Bank προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη
Αμετάβλητηση διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, παρά την πρόσφατη ανάκαμψη της οικονομίας.
Ειδικότερα, η Swiss National Bank διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο -0,75%, παραμένοντας επιφυλακτική απέναντι στην άνοδο του ελβετικού φράγκου, ενώ δήλωσε ότι εάν χρειαστεί θα παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος προκειμένου να αποδυναμώσει το νόμισμα.
«Από την τελευταία συνάντηση της τράπεζας τον Ιούνιο η ελβετική μονάδα έχει εκτιμηθεί αισθητά έναντι των κυριότερων νομισμάτων, καθώς και έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών», ανέφερε η ανακοίνωση της SNB, προσθέτοντας ότι «το ελβετικό φράγκο εκτιμάται υψηλά και η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος είναι ακόμα εύθραυστη».
Ωστόσο, η SNB επεσήμανε βελτίωση στις προοπτικές της ελβετικής οικονομίας, αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για την άνοδο του ΑΕΠ κατά το τρέχον έτος, και συγκεκριμένα στο 3% έναντι 2,5% προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 3,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Νωρίτερα εντός της ημέρας το ευρώ διαπραγματευόταν στο +0,30% έναντι του ελβετικού φράγκου, στα 1,1320 φράγκα, για να υποχωρήσει εν συνεχεία στο +0,22% και τα 1,1314 φράγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης