Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η έξοδος στις αγορές πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης

Η έξοδος στις αγορές πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης
Η ελληνική Οικονομία πρέπει να δοκιμαστεί να ακολουθήσει τα βήματα της Κύπρου
Τώρα έμαθαν σχεδόν όλοι ότι η ΕΡΤ ήταν και παραμένει λάφυρο της κυβέρνησης που εκλέγεται από τoν ελληνικό λαό.
Το πολιτικό σύστημα της χώρας «μεγαλούργησε» δημιουργώντας την Ελλάδα του αύριο για δεκαετίες για ν εισέλθει στη συνέχεια  στα χέρια των απογόνων  που την οδήγησαν σε χρεοκοπία εν καιρώ ειρήνης.
Τι βρήκαν οι κληρονόμοι ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα μειοψηφίας ενώ  απουσιάζει παντελώς η κουλτούρα για  …εταιρική διακυβέρνηση.
Δεν μπορεί η μειοψηφία να προβληθεί από την ΕΡΤ και φυσικά όσοι είναι πολιτικά αντίπαλοι της κυβέρνησης.
Δεν εννοούμε τη Νέα  Δημοκρατία διότι πολύ πιθανό να είναιτο επόμενο αφεντικό της ΕΡΤ.
Η χώρα ήταν και παραμένει ακόμη μία οικογενειακή πολιτική επιχείρηση  που συνεχίζει ακόμη και σήμερα στην εποχή των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.  
Ο λόγος που υπάρχει η ΕΡΤ είναι για να νοιώθουν ασφάλεια οι κυβερνήσεις.  
Ένα από τα θέματα της κρατικής  ΕΡΤ, από το πρωί μέχρι το βράδυ θα έπρεπε να ήταν η έξοδος της χώρας στις αγορές και να αναδεικνύει ότι το «μαξιλάρι» που φθάνει τα 30 δισ. ευρώ δεν είναι για να το «φάμε» πριν φθάσουμε στις αγορές.
Η ελληνική Οικονομία πρέπει να δοκιμαστεί να ακολουθήσει τα βήματα της Κύπρου.
Η έγνοια όλων μας πρέπει να είναι πώς  θα χρηματοδοτηθούμε από τις αγορές ενώ σήμερα συζητάμε να μη κοπεί η προσωπική  διαφορά στις συντάξεις να προχωρήσουμε σε προσλήψεις στο δημόσιο τομέα  που έχει ανάγκη  και να  αυξηθεί ο υπο-κατώτατος μισθός από τα 586 ευρώ σε 610  ευρώ.
Καθώς η χώρα είναι ήδη σε προεκλογική περίοδο  με την παρουσία των κκ Αλέξη  Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, οι οποίοι εισήλθαν στη λογική των παροχών δίνοντας αρκετά  …θα στους πολίτες  σε βάθος τετραετίας.
Όμως όλες οι παροχές είναι στον αέρα όσο δεν υπάρχει  χρηματοδότηση από τις αγορές.
Να γίνει  κατανοητό ότι δεν  μπορείς να δανείζεσαι  με επιτόκια στα επίπεδα του 4% και να έχεις ανάπτυξη στα επίπεδα του 2% στην  καλύτερη των περιπτώσεων  
Δεν  μπορεί κάποιος να πουλά υποσχέσεις χωρίς να γνωρίζει τι θα  πληρώνει  στους επενδυτές.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει  να αλλάξει την πολιτική  της ατζέντα βάζοντας ως προτεραιότητα την χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές  η οποία δεν πρέπει  να καλύπτει μόνο τις ανάγκες του κράτους  καθώς  υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας.
Εύκολα  καταλαβαίνει κάποιος ότι σε προεκλογική περίοδο προτεραιότητα θα έχουν οι παροχές και  όχι η έξοδος στις αγορές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει μονομερώς στην ακύρωση των περικοπών  των  συντάξεων, οι αγορές θα κατεβάσουν ρολά για την Ελλάδα.     

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης