Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι ΑΝΕΛ είναι ικανοί να μας λένε σε λίγο πόσο καλή είναι η συμφωνία των Πρεσπών

Οι ΑΝΕΛ είναι ικανοί να μας λένε σε λίγο πόσο καλή είναι η συμφωνία των Πρεσπών
Εν κατακλείδι  ο πατριωτισμός θέλει πράξεις όχι λόγια
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες- Εθνική Πατριωτική Συμμαχία με αρχηγό τον Πάνο Καμμένο μας έχουν μπερδέψει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να …ζυγίσουμε τον πατριωτισμό τους στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Δεν θα υιοθετήσουμε την επιχειρηματολογία ορισμένων που λένε ότι όλα  γίνονται για την καρέκλα.
Το αφήνουμε στην άκρη. Από την στιγμή που 200.532 Έλληνες επέλεξαν το δικό του ψηφοδέλτιο να ρίξουν στις κάλπες  του Σεπτεμβρίου του 2015, του δίνει το δικαίωμα να καθίσει σε όποια καρέκλα ζητήσει ή του προτείνουν.
Το αξιοπερίεργο και  συνάμα δύσκολο  να αντιληφθούμε είναι αυτό  το συστατικό του πατριωτισμού που κυλάει στις φλέβες των ΑΝΕΛ;
Πώς γίνεται ο πρόεδρος και οι βουλευτές του κόμματος να διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους για την προδοσία του κυβερνητικού τους εταίρου με την συμφωνία των Πρεσπών και από την άλλη  πλευρά να αφήνουν την υπόθεση να εξελίσσεται με τη δική τους συναίνεση.  
Γιατί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν αξιοποίησε την πρόταση  μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία  πριν τη υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών;  
Διότι στην περίπτωση που ακολουθούσε τη Νέα  Δημοκρατία δεν  θα είχαμε φθάσει στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου στα Σκόπια.
Επίσης οι πρόσφατοι λεονταρισμοί του Πάνου Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία στη Βουλή αποδείχθηκαν αέρας κοπανιστός καθώς έγινε αντιληπτό στην κοινή γνώμη ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.
Η διαδικασία καταψήφισης μιας κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη και ξεφεύγει από τους χειρισμούς του πρόεδρου των ΑΝΕΛ.
Συμπέρασμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πουλάει σανό αρχικά στους πατριώτες Έλληνες που τον ψήφισαν ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες που δεν το ψήφισαν πιθανόν να λένε τι περιμένατε από τους ΑΝΕΛ να σκίσουν τα Μνημόνια.
Αν πράγματι ο Πάνος Καμμένος  και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θέλουν να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή μπορούν πολύ εύκολα να καταψηφίσουν τον  προϋπολογισμό του 2019 και να δρομολογήσουν εθνικές εκλογές.
Έτσι θα  αφήσουν στον ελληνικό λαό να αποφασίσει μαζί με τα άλλα θέματα  και για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ας μετατρέψει ο κ. Πάνος Καμμένος τις εθνικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το πώς πρέπει να λέγονται τα Σκόπια. Υπάρχει και η άλλη περίπτωση να στήσει κάλπες στο κόμμα του και να θέσει το απλό ερώτημα Πότε να «ρίξει» την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.  
Στο ενδεχόμενο να θεωρηθεί ότι οι ώρες είναι κρίσιμες για την Ελλάδα και δεν  επιτρέπουν ανάλογες πρωτοβουλίες τότε ας αλλάξουν τις βασικές αρχές του κόμματος και να προσανατολισθούν στο νέο περιβάλλον.
Αν πράγματι οι ΑΝΕΛ είναι τόσο πατριώτες που ο πατριωτισμός τους τρέχει από τα μπατζάκια θα πρέπει να «ρίξουν» την κυβέρνηση ή σε άλλη περίπτωση να ψηφίσουν τη συμφωνία.
Όμως οι ΑΝΕΛ προτιμούν να είναι  και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφυλάξ.
Οι βασικές αρχές του κόμματος όπως και ο  πατριωτισμός τους  βγήκαν  στο  «σφυρί» για μία καρέκλα ή για τις καρέκλες  τους.
Όμως ο τελικός κριτής είναι οι ψηφοφόροι και ο ελληνικός λαός  ο οποίος   έχει χάσει το λογαριασμό με τις κωλοτούμπες του κυβερνητικού συνασπισμού τα τελευταία  χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ δεν περνά το κατώφλι της Βουλής στις επόμενες εθνικές εκλογές σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Εν κατακλείδι  ο πατριωτισμός θέλει πράξεις όχι λόγια

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης