Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιφάσεις, ενδοκυβερνητικοί τριγμοί και προσπάθεια «πυρόσβεσης» από Τσίπρα - Καμμένο

Αντιφάσεις, ενδοκυβερνητικοί τριγμοί και προσπάθεια «πυρόσβεσης» από Τσίπρα - Καμμένο
Αντιφάσεις, ενδοκυβερνητικοί τριγμοί και προσπάθεια «πυρόσβεσης» από Τσίπρα – Καμμένο
Σκοπιανό και συντάξεις πυροδότησαν για άλλη μια φορά χθες (21/9), το πολιτικό σκηνικό «ρίχνοντας νερό στο μύλο» των πρόωρων εκλογών αναγκάζοντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο να συναντιούνται άρον - άρον για να διαψεύσουν τα αδιάψευστα.
Οι δηλώσεις Zaev από τις ΗΠΑ για τη «Μακεδονία» και η ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το Λονδίνο για τους συνταξιούχους «άναψαν φωτιές» στην Αθήνα και δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα που έφτασε μέχρι και σε ενδοκυβερνητικές τριβές.
Αρχικά το κλίμα βάρυναν οι δηλώσεις του Zaev που «ξεκαθάρισε» τα προθέσεις του και στους πιο αισιόδοξους της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας».
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να είναι «πιο προσεκτικός» υπενθυμίζοντάς του ότι κάθεται στην υπουργική καρέκλα του χάριν των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Την αντίδραση του κ. Τοσουνίδη προκάλεσε η βεβαιότητα του Νίκου Κοτζιά ότι η συμφωνία των Πρεσπών όταν τον Ιανουάριο όπως είχε πει, θα έρθει στη Βουλή θα ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές.
Η ενδοκυβερνητική αυτή κόντρα ανέδειξε για μια ακόμα φορά πως «η εξουσία είναι η συγκολλητική ουσία που ενώνει τα δύο κόμματα» σχολίαζαν από την αντιπολίτευση προσθέτοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για πρόωρες εκλογές.
Το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις εντυπώσεις «οργάνωσε» μια έκτακτη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.
Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το non paper που απέστειλε το Μαξίμου ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν η συμφωνία των Πρεσπών να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο».
Αυτό προκάλεσε ερμηνείες με την αντιπολίτευση να σημειώνει ότι είναι σε πλήρη αντίφαση οι δηλώσεις πρωθυπουργού, Κοτζιά και Καμμένου.
Λίγο αργότερα στο βαρύ κλίμα προστέθηκαν και οι δηλώσεις Τσακαλώτου ότι οι συνταξιούχοι θα βρεθούν εκτός ασφαλιστικού συστήματος με φυσικό τρόπο.
Δηλώσεις που έδωσαν την ευκαιρία στη ΝΔ να ασκήσει οξεία κριτική στη κυβέρνηση υπενθυμίζοντας ότι είχε προηγηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχοντας την ίδια κυνική αντιμετώπιση απέναντι στους συνταξιούχους.
Στο στρατόπεδο της Πειραιώς επίσης, εκτιμούν ότι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για το χρόνο των εκλογών.
Πάντως για λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει πίσω του τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα καθώς μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Εκεί στο περιθώριο των εργασιών, την Τρίτη, θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο, T. Erdogan με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν και για τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης