Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Macron στους πολίτες της FYROM: Ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών - Είναι η καλύτερη των τελευταίων 27 χρόνων

Μήνυμα Macron στους πολίτες της FYROM: Ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών - Είναι η καλύτερη των τελευταίων 27 χρόνων
Την υποστηρίζω απόλυτα και ισχυρά και πιστεύω ότι έχει κεντρική θέση στα σχέδια για το μέλλον της χώρας
Μήνυμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Em. Macron στους πολίτες της FYROM λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στις 30/9 λέγοντας τους ότι «το ναι στη συμφωνία διασφαλίζει την πρόοδο και την προετοιμασία της χώρας για το μέλλον.
Ο Γάλλος πρόεδρος, ακολουθώντας τα πεπραγμένα της γερμανίδας καγκελαρίου A. Merkel, του καγκελαρίου της Αυστρίας S. Kurz και του Αμερικανού αντιπροέδρου Mike Pence τάχθηκε ανοικτά υπέρ της Συμφωνίας λέγοντας ότι «καμία συμφωνία δεν είναι τέλεια, αλλά η συγκεκριμένη περίμενε 27 χρόνια και επετεύχθη χάρις στο θάρρος της πολιτικής ηγεσίας σε Ελλάδα και Σκόπια».
«Γνωρίζω όλες τις διενέξεις, που λαμβάνουν χώρα και είναι μέρος του δημοκρατικού διαλόγου στη χώρα.
Αλλά από εδώ που βρίσκομαι, επειδή πιστεύω στην ήπειρό μας, στην ισχύ της Ευρώπης, στην ισχύ της συλλογικής υπεροχής και της αμοιβαίας συνεργασίας θέλω να σας πω τι πιστεύω.
Γνωρίζω ότι καμιά συμφωνία δεν είναι τέλεια...
Ακούω όλες τις κριτικές που ασκήθηκαν», λέει προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μέχρι πριν από μερικούς μήνες ουδείς ήλπιζε ότι θα γίνει αυτή η συμφωνία.
«Αυτή η συμφωνία περίμενε 27 χρόνια και είναι η καλύτερη.
Αυτή η συμφωνία επετεύχθη χάρις στο θάρρος των δικών σας και των Ελλήνων ηγετών. Γι’ αυτό την υποστηρίζω. Απόλυτα! Ισχυρά. Πιστεύω ότι έχει κεντρική θέση στα σχέδια για το μέλλον της χώρας.
Είναι, όμως, και η ουσία των φιλοδοξιών της νεολαίας σας και αυτών που μπορούμε να πετύχουμε μαζί τα επόμενα χρόνια», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Πρόσθεσε δε ότι οι ψηφοφόροι στην FYROM θα πρέπει τελικά να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα αλλάξει ή όχι το σύνταγμα, με στόχο την επικύρωση της συμφωνίας ώστε το όνομα της χώρας να είναι «Βόρεια Μακεδονία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης