Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι που έστειλε στο κρατητήριο ο Καμμένος για τις αποκαλύψεις στη Μόρια

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι που έστειλε στο κρατητήριο ο Καμμένος για τις αποκαλύψεις στη Μόρια
Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης
Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα (23/9) μετά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων ο εκδότης του "Φιλελεύθερου" Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων.
Είχε προηγηθεί χθές (22/9) η απαράδεκτη σύλληψή τους μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος για δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Μόρια και έρευνα που αφορούσε στη διαχείριση των πόρων δις. που διατίθενται για το προσφυγικό.
Ο εκδότης του "Φιλελεύθερου" εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα με δηλώσεις του επισήμανε ότι ο στόχος τους, με τη μήνυση Καμμένου, είναι προφανείς: "Να κλείσουν τα στόματα σε όσους ασκούν κριτική".
Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης δήλωσε πως "μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία".

Π. Λάμψιας: Ντροπή για τη δημοκρατία

"Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν", τόνισε από την πλευρά του στο "Πρώτο Θέμα" ο διευθυντής του "Φιλελεύθερου", Παναγιώτης Λάμψιας, και χαρακτήρισε "ντροπή για τη σύγχρονη δημοκρατία" όσα συνέβησαν το Σάββατο.

Κ. Γαλανού: Στα κρατητήρια για εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ

Παραμένουμε στα κρατητήρια για ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ από το Α.Τ. Εξαρχείων η δημοσιογράφους Κατερίνα Γαλανού.
Η κ. Γαλανού κατήγγειλε εξευτελιστική διαδικασία κατά τη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης. "Θα πάμε στη σήμανση να επιβεβαιώσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα που μας πήραν σε μια εξευτελιστική διαδικασία, θα φωτογραφηθούμε στη σήμανση, και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω" ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί της Κυριακής.
Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι το ρεπορτάζ του "Φιλελεύθερου" που προκάλεσε τη μήνυση του υπουργού Άμυνας ήταν εμπεριστατωμένο, με πλήρη στοιχεία, χωρίς συκοφαντικό ή δυσφημιστικό περιεχόμενο, με ερωτήματα, έγγραφα, πηγές και ό,τι περιλαμβάνει ένα τέτοιο δημοσίευμα.
Όπως εξήγησε η κ. Γαλανού, "αυτό το οποίο όφειλε να κάνει ένας υπουργός σε μια σύγχρονη δημοκρατία, ο οποίος έχει δημόσιο λόγο και θεσμικό βήμα, ήταν να απαντήσει είτε σε μια συνέντευξη Τύπου είτε στη Βουλή… Εξάλλου, μέσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει κατατεθεί και πλήθος ερωτήσεων, υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, υπάρχουν στελέχη τα οποία υπηρέτησαν επί αυτής της κυβερνήσεως σε θέση γραμματέα για το μεταναστευτικό, έχουν κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες και δεν έχουν δοθεί απαντήσεις".
"Ο υπουργός θα μπορούσε πολύ εύκολα να αξιοποιήσει όλα τα βήματα, όλες τις οδούς που τού δίνει η σύγχρονη δημοκρατία ώστε να απαντήσει ώστε στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερο", σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης