Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών όταν έρθει στη Βουλή να συνοδεύεται από ρητή δέσμευση για εκλογές

Θεοχαρόπουλος: Η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών όταν έρθει στη Βουλή να συνοδεύεται από ρητή δέσμευση για εκλογές
"Ο κ. Τσίπρας πέρασε από τον αντιπολιτευτικό στον κυβερνητικό λαϊκισμό", αναφέρει ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, όταν και αν έρθει στη Βουλή, πρέπει να συνοδεύεται από ρητή δέσμευση ότι αμέσως μετά θα προκηρυχθούν εκλογές, αφού σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.
Υπενθυμίζει ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ και η δική του είναι ότι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί το θετικό στοιχείο της συμφωνίας, ενώ τα θέματα της ιθαγένειας και της γλώσσας αποτελούν τα αρνητικά στοιχεία.
Όπως σημειώνει, «με μεγαλύτερη γενναιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μιλήσει στον ελληνικό λαό για τα προβληματικά στοιχεία της συμφωνίας και η ΝΔ για τα θετικά.
Δεν το έκαναν.
Ο δε κυβερνητικός εταίρος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία σα να μην τρέχει τίποτα.
Και ταυτοχρόνως ο κ. Τσίπρας κάνει ότι δεν βλέπει τι συμβαίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Πρόκειται για το άκρον άωτο του πολιτικού παραλογισμού».
Κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι «ο  κ. Τσίπρας πέρασε από τον αντιπολιτευτικό στον κυβερνητικό λαϊκισμό. Υποσχέθηκε αρκετά δις ευρώ σε μία παλαιοκομματικού τύπου προεκλογική παροχολογία, όχι για ένα έτος, αλλά για την επόμενη τετραετία, ενώ γνωρίζει ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση.
Επιχείρησε έτσι να προκαλέσει σύγχυση.
Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά αναφορά σε ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αμφισβήτησε την υπαρκτή διαχωριστική γραμμή αριστεράς – δεξιάς την στιγμή που η χώρα πρέπει να έρθει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, με μια κεντροαριστερή και μια κεντροδεξιά παράταξη που αναμετρώνται προγραμματικά και όχι στη βάση του λαϊκισμού».
«Λύση υπάρχει, παρουσιάσθηκε στη ΔΕΘ, είναι το Κίνημα Αλλαγής και η ενίσχυσή του για να διασφαλίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δικαίου, με ανάπτυξη, παραγωγή και αναδιανομή για να επιβάλλουμε την σταθερότητα και την συνεννόηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αν μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να στηρίξει κοινούς υποψήφιους με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε πως «οι καιροσκοπισμοί και τα «φλερτ απελπισίας» του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις στέρεες βάσεις του ΚΙΝΑΛ στην αυτοδιοίκηση».
Κατά τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αδιέξοδο, έχει  μεγάλη ένδεια στελεχών και σχεδόν παντού οι αυτοδιοικητικές του παρατάξεις καταρρέουν, ενώ ο χώρος της κεντροαριστεράς έχει πάρα πολλούς και ικανούς δημάρχους και περιφερειάρχες.
«Θα υποστηρίξουμε τους ήδη εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες μας που έχουν αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιοι και νέα ικανά πρόσωπα που θα αναδείξουν οι τοπικές κοινωνίες χωρίς ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό», σημειώνει.
Σε ερώτηση για την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, που προφανώς περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ. και το εάν μετά τις εθνικές εκλογές, θα μπορούσε το ΚΙΝ.ΑΛ. να αναζητήσει σημεία συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «αποτελούν ανέκδοτο δε τα περί προοδευτικών μετώπων ενώ ταυτοχρόνως συγκυβερνούν με την πιο ακραία εκδοχή της εθνολαϊκιστικής δεξιάς, τους ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα ως κεντροδεξιά.
Αυτό που προέχει είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής που είναι η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας».
Κάνοντας αναφορά στο θέμα της ακύρωσης του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «είναι τουλάχιστον απογοητευτικό ότι κυριαρχεί η συζήτηση για τις συντάξεις αντί για την ανάπτυξη που θα εξασφάλιζε και θέσεις εργασίας και συντάξεις.
Εδώ πληρώνουμε και πάλι τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς καμιά διαπραγμάτευση θέσπισε την περικοπή των συντάξεων και τώρα που τα ποσοστά του κατρακυλούν και έρχονται εκλογές σηκώνει μπαϊράκι απέναντι σε αυτά που ο ίδιος υπέγραψε.
Προφανές το πολιτικό και εκλογικό παιχνίδι».
Υπογραμμίζει δε, πως «εμείς έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι σε αυτό το αχρείαστο μέτρο και στο νόμο Κατρούγκαλου.
Δεν τον ψηφίσαμε.
Όχι μόνο γιατί είναι άνισος και άδικος αλλά κυρίως γιατί οι συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης