Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα (υφυπ. προστασίας του Πολίτη): Να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου

Παπακώστα (υφυπ. προστασίας του Πολίτη): Να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου
"Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος νόμος πρέπει να καταργηθεί", αναφέρει η Κ. Παπακώστα
Για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου κάνει λόγο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.
 «Ο νόμος Παρασκευόπουλου αφορά το σωφρονιστικό σύστημα, την κατάσταση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, τις ποινές, τον σωφρονιστικό κώδικα.
Η δουλειά της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών είναι άλλης τάξεως ζήτημα.
 Η Δικαιοσύνη, όταν προσάγονται και συλλαμβάνονται, κάνει τη δουλειά της» υπογραμμίζει η ίδια και σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «συλλαμβάνονται πέντε και έξι φορές τα ίδια άτομα, επειδή υπάρχει ο νόμος αυτός», απαντά πως «στο θεσμικό κομμάτι θα συνεννοηθούμε.
Εγώ γι' αυτό μετέχω στην κυβέρνηση.
Επειδή πιστεύω στην εθνική συνεννόηση.
Και επειδή πιστεύω στο "όλοι μαζί μπορούμε".
Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος νόμος πρέπει να καταργηθεί».
Μάλιστα, επικαλείται και δηλώσεις του ίδιου του κ. Παρασκευόπουλου που τον άκουσε να λέει "παιδιά, αυτό ήταν ένα μέτρο, ένας νόμος που είχε να επιλύσει μια σειρά από ζητήματα αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Έκλεισε τον κύκλο του και τέλος".
«Εγώ θέλω να είμαι δίκαιη με τους πολιτικούς μου αντιπάλους.
Δεν θέλω με ψέματα να οικοδομώ την πολιτική μου σταδιοδρομία, πολύ περισσότερο που εδώ, όπως βλέπετε πίσω μου, υπάρχει μια εθνική αποστολή. Υπάρχει σημαία.
Η ελληνική σημαία στα γραφεία των υπουργών», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας τη δράση του Ρουβίκωνα, αναφέρει ότι «μου μοιάζουν με παλιούς κομματάρχες κακιάς κοπής, οι οποίοι τι θέλουν; ...
Τα φώτα της επικοινωνίας πάνω τους για τους δικούς τους λόγους.
Θα δούμε στη συνέχεια ποια είναι η στόχευσή τους.
Νομίζω πως θέλουν να πουν ότι προστατεύουν τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας.
Όμως, πρώτον, δεν τους εξουσιοδότησε κανείς, δεν πήραν καμία εξουσιοδότηση από την ελληνική κοινωνία.
Αν θέλουν να κατέβουν κάποιοι στις εκλογές και να αναμετρηθούν, ας το κάνουν. Και δεύτερον, αυτό δεν γίνεται με βανδαλισμούς και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.
Γιατί στο ποινικό κομμάτι μπορούν να μένουν στο επίπεδο του πλημμελήματος, αλλά από τη στιγμή που κάνουν ζημιές και οι ίδιοι λένε ότι έκαναν αυτές τις ενέργειες, τότε να τους στείλουμε και τον λογαριασμό».
Ξεκαθαρίζει δε, πως δεν θα επιτρέψει να γίνεται ζημιά μεγάλη στην εικόνα της χώρας και σημειώνει ότι «δεν είναι ωραίο είναι να βανδαλίζουμε, να ζημιώνουμε τη χώρα και να της δημιουργούμε πρόβλημα».
Σε ερώτηση σχετικά για αυτό που αυτό που οι αστυνομικοί λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ιδιώνυμο το αδίκημα των βανδαλισμών σε δημόσια κτίρια, έτσι ώστε να μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα και να τιμωρούνται απαντά ότι «δεν είναι θέμα μόνο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Εμείς θα θέσουμε τα ζητήματα μας, θα προσκαλέσουμε όλους να μας πουν τις απόψεις τους. Έχουμε δημοκρατία και στη δημοκρατία δεν αποφασίζει ένας. Εμείς θα κάνουμε τις προτάσεις μας».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η  Αστυνομία ποτέ δεν είναι παρατηρητής, αλλά  διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη, προσπαθεί, δεν προκαλεί, αμύνεται, προσθέτοντας ότι «και οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά τους».
 Για το εάν στην ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ψηφίσετε "ναι", η κ. Παπακώστα απαντά ότι δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που δήλωσαν είτε Μακεδονομάχοι, είτε Μακεδονοκλάστες, πιστεύει ότι είναι ένα θέμα ειδικής συναισθηματικής βαρύτητας για τον ελληνικό λαό και πως «ο πολιτικός κόσμος έκανε λάθος στο συγκεκριμένο θέμα.
Γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα που ήταν πριν το 1992, όπου στη συνέχεια εκείνη η απόφαση υπονομεύτηκε», συμπληρώνοντας ότι «με το κόμμα θα αποφασίσουμε και θα σας πούμε εγκαίρως».
 «Θα ζυγίσω το συμφέρον της χώρας και την απόφασή μου θα την εξηγήσω στον ελληνικό λαό με σαφήνεια όταν έρθει η ώρα, ώστε να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία για τη θέση μου», προσθέτει χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης