Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βαρύ» πρόγραμμα και για τον Ν. Κοτζιά στη Νέα Υόρκη – Η ατζέντα των επαφών

«Βαρύ» πρόγραμμα και για τον Ν. Κοτζιά στη Νέα Υόρκη – Η ατζέντα των επαφών
Πληθώρα διμερών επαφών και συναντήσεων θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ιδιαίτερα «βαρύ» και φορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.
Ο κ.Κοτζιάς θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων για θέματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την αρχή να γίνεται σήμερα το βράδυ, όταν και θα δώσει το παρών σε δείπνο εργασίας με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 25/9 όπως και στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ενώ θα δώσει το παρών και στη  συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 26/9.
Παράλληλα θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων και επαφών με ξένους ομολόγους του, καθώς θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, των ΗΑΕ, της Παλαιστίνης, του Περού, του Αζερμπαϊτζάν, του Μαρόκου και του Καζακστάν, αλλά και οι επαφές με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, καθώς και με εκπροσώπους κυπριακών και εβραϊκών οργανώσεων.
Στο πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Κοτζιά περιλαμβάνονται, επίσης, η τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη 27/9 θα γίνει η Υπουργική Συνάντηση των χωρών-μελών του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (ACForum).
Την Πέμπτη 27/9 θα έχει συνάντηση και με τον M. Nimetz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης