Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Κίνδυνος οι ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς σε όλες τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων

Goldman Sachs: Κίνδυνος οι ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς σε όλες τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων
Στο 60% οι πιθανότητες, οι ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς σε όλες τις εισαγωγές από την Κίνα
Αυξημένος είναι -σύμφωνα με την Goldman Sachs- ο κίνδυνος επιβολής αμερικανικών δασμών σε όλες τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
«Μετά την απειλή του Trump για περαιτέρω κλιμάκωση (των δασμών), πιστεύουμε ότι η πιθανότητα να επιβληθούν δασμοί σε όλες τις εισαγωγές από την Κίνα έχει αυξηθεί στο 60%» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, διέταξε μια νέα σειρά δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας περίπου 200 δισ. δολ. την περασμένη εβδομάδα, με την Κίνα να απαντά επιβάλλουν δασμούς 60 δισ. δολ..
Επιπλέον, ο Trump εργάζεται σταθερά για να βρεθούν σημεία σύγκλισης με άλλους εμπορικούς εταίρους, όπως η Ευρώπη, το Μεξικό και ο Καναδάς, κάτι που έχει ενισχύσει τις εκτιμήσεις της Goldman.
Αν και ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ και το Μεξικό είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν μόνοι τους σε μια νέα εμπορική συμφωνία χωρίς τον Καναδά, οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι ενθαρρυντικές από μόνες τους.
«Παρατηρούμε αποκλιμάκωση σε άλλα μέτωπα του εμπορικού πολέμου, με μια συμφωνία NAFTA να επιτευχθεί πιθανότητα έως τον Νοέμβριο, και μείωση της εμπορικής έντασης με την ΕΕ» επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης