Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Drones κατά της φοροδιαφυγής στα νησιά χρησιμοποιεί η Ελλάδα

Reuters: Drones κατά της φοροδιαφυγής στα νησιά χρησιμοποιεί η Ελλάδα
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε έλεγχους που έγιναν στη Σαντορίνη
Δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται στη χρήση drones προκειμένου να «πιαστεί» η φοροδιαφυγή κυρίως στα επιβατικά πλοία που ταξιδεύουν στα νησιά από την Ελλάδα, φιλοξενεί το Reuters.
Όπως αναφέρεται πρόκειται για την αρχή μίας νέας προσπάθειας που αποσκοπεί στην εξάλειψη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Καθώς η μαύρη οικονομία, συνεχίζει το Reuters, είναι ιδιαίτερα ισχυρή και μάλιστα στον τομέα του τουρισμού που αποτελεί ένα από τα στηρίγματα της οικονομίας, οι ελληνικές αρχές στρέφονται προς την υψηλή τεχνολογία για να εξουδετερώσουν τα αδήλωτα κέρδη.
Οι φορολογικοί επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και η ακτοφυλακή ξεκίνησαν το σχέδιο με τα drones στη Σαντορίνη.
Βάσει δεδομένων από τα αεροσκάφη, οι αρχές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τον αριθμό των επιβατών που βρίσκονταν σε ένα σκάφος αναψυχής και στη συνέχεια να ελέγξουν εάν είχαν εκδοθεί οι απαραίτητες αποδείξεις.
«Χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά τα εν λόγω μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παρακολουθήσουμε πόσοι τουρίστες ήταν στο πλοίο», δήλωσε ένας υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά».
Εννέα τουριστικά πλοία που ελέγχθηκαν φέρεται να μην έχουν εκδώσει αρκετές αποδείξεις, συνολικού ύψους περίπου 25.000 ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες τους τώρα αντιμετωπίζουν πρόστιμα.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης