Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο εφοπλιστής που βρίσκεται πίσω από την εξαγορά της θυγατρικής της Forthnet, Forth-crs

tags :
Ο εφοπλιστής που βρίσκεται πίσω από την εξαγορά της θυγατρικής της Forthnet, Forth-crs
Η εταιρία των δέκα ημερών και το προηγούμενο ενδοαφέρον εφοπλιστή της επιβατηγού ναυτιλίας που απορρίφθηκε - Πόσο αποτιμήθηκε η Firth-crs από ελεγκτική εταιρία
Κι εγένετο θαύμα. Μέσα σε 10 ημέρες η εταιρία πρόλαβε, διαπραγματεύτηκε και τελικά συμφώνησε να αγοράσει τη Forth-crs θυγατρική της Forthnet.
Πρόκειται για την ελβετική LINXX Holding SA η οποία εδρεύει στη NYON της Ελβετίας, ιδρύθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 και εγγράφηκε στο τοπικό μητρώο εταιριών (καντόνι Vaud) στις 12 Σεπτεμβρίου. Το κεφάλαιο της εταιρίας είναι 1,8 εκ ελβετικά φράγκα ή 1,6 εκ ευρώ περίπου. Την εταιρία εμφανίζεται να διοικεί ο κ. Hughes Gareth εκ Μεγάλης Βρετανίας ορμώμενος.
Ο κ. Hughes Gareth έχει και άλλες διοικητικές θέσεις στις εταιρίες ESTIA Immobilier Commerciail Suisse SA, ESTIA Commercial Suisse SA, LINX SA και NIKI SHIPPING COMPANY SA. Κατά σύμπτωση όλες αυτές οι εταιρίες είναι συμφερόντων της οικογένειας του εφοπλιστή Θεόδωρου Πριόβολου και ο κ. Gareth μέλος της οικογένειας εξ αγχιστείας και ανήκουν όλες στο North Star Group.
Ίσως έτσι δικαιολογείται και η ίδρυση εταιρίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα από ένα εφοπλιστή αποκλειστικά για την εξαγορά της Forth-crs. Βέβαια το ερώτημα είναι τι δουλειά έχει ένας εφοπλιστής που δεν ασχολείται με την επιβατηγό ναυτιλία να αγοράσει μια εταιρία που ειδικεύεται στις διαχείριση κρατήσεων κυρίως της επιβατηγού ναυτιλίας.
Είναι δε απορίας άξιον το γεγονός ότι προ ολίγων εβδομάδων η Forthnet δέχτηκε πρόταση από εφοπλιστή με παρουσία στην επιβατηγό ναυτιλία αλλά η απάντηση που εδόθη είναι απορριπτική.
Πάντως οι τράπεζες έχουν ήδη δώσει waiver ώστε η Forthnet να μπορέσει να πουλήσει τη θυγατρική της. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι έχει ήδη γίνει αποτίμηση της εταιρίας από ελεγκτική η οποία ανήκει στη Big Four και το ύψος της αξίας της εταιρίας έχει προσδιοριστεί στα επίπεδα των 2 εκ ευρώ. Δεν είναι γνωστό αν στα 2 εκ ευρώ περιλαμβάνονται και οι υποχρεώσεις άλλων εταιριών του ομίλου Forthnet.



Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης