Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνεχή πλήγματα για την πιστοληπτική ικανότητα της Danske Bank, η S&P υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook

tags :
Συνεχή πλήγματα για την πιστοληπτική ικανότητα της Danske Bank, η S&P υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook
Νέο πλήγμα για την πιστοληπτική ικανότητα της Danske Bank
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε τις προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης της Danske Bank η Standard & Poor’s, ακολουθώντας την αντίστοιχη κίνηση -νωρίτερα σήμερα- της Fitch.
Οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμη, βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας και βιωσιμότητας, παράμειναν στο «Α», «Α-1» και «a-».
Από την πλευρά της, η Fitch διατήρησε σε «Α» (σε «a» η αξιολόγηση βιωσιμότητας) και «F1» τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, αντίστοιχα.
Όπως και η Moody’s (περισσότερα εδώ), έτσι και οι Fitch και S&P επικαλούνται το σκάνδαλο μεγατόνων για «ξέπλυμα» χρήματος, που οδήγησε και στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της δανέζικης τράπεζας.
Η Fitch σημειώνει, ωστόσο, πως η Danske απολαμβάνει ισχυρή και σταθερή παραγωγή εσόδων, καθώς και καλό έλεγχο κόστους.
Τα περιθώρια κέρδους είναι χαμηλά, αλλά έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά στα αρνητικά επιτόκια.
«Αναμένουμε η κερδοφορία να επωφεληθεί σταδιακά από τη συνεχή επέκταση της τράπεζας στη Νορβηγία και τη Σουηδία».

Έρευνα για την υπόθεση της Danske Bank ξεκινά η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή

Αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) να διερευνήσει την υπόθεση της Danske Bank διατύπωσε (στις 23/9) η Κομισιόν.
Η εν λόγω τράπεζα βρίσκεται στο επίκεντρο μίας σκανδαλώδους υπόθεσης για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και «ξέπλυμα» χρήματος, αναφέρουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, υπάρχουν σοβαρές «ενδείξεις» ότι το εσθονικό υποκατάστημα της Danske Bank χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η δανική τράπεζα δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πόσα χρήματα πιστεύονταν ότι «ξεπλύθηκαν» μέσω του εσθονικού υποκαταστήματός της μεταξύ του 2007 και του 2015.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι παρακολουθούσαν «πολύ στενά» την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, «εξαιτίας της πολύ σοβαρής φύσης και του πεδίου εφαρμογής της υπόθεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης