Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaev: Η Μακεδονία είναι εδώ - Διασφαλίσαμε αιώνια αναγνώριση της ταυτότητας και της γλώσσας μας

Zaev: Η Μακεδονία είναι εδώ - Διασφαλίσαμε αιώνια αναγνώριση της ταυτότητας και της γλώσσας μας
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο για μια ιστορική ευκαιρία
Στα περί ιστορικής ευκαιρίας, «Μακεδονίας» και αναγνώριση της ταυτότητας και της γλώσσας επιμένει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zoran Zaev, λίγες μόλις ημέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής (30/9/2018).
Σε μια προσπάθεια του για μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις κάλπες του δημοψηφίσματος ο Zaev διατυμπανίζει -σε κάθε ευκαιρία- την αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας.
«Δεν είναι εύκολο γιατί θα πρέπει να προσθέσουμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της χώρας, αλλά σε αντάλλαγμα διασφαλίζουμε μια αιώνια αναγνώριση της ταυτότητας και της γλώσσας μας.
Είμαι σίγουρα ότι αυτό που πετύχαμε με την επίτευξη της συμφωνίας με την Ελλάδα είναι η πραγματοποίηση όλων όσων ήθελαν οι πρόγονοί μας» δήλωσε σε ομιλία του στο Κρούσεβο.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι «Η “Μακεδονία” είναι εδώ, εδώ είναι τα παιδιά μας, οι γενιές που έρχονται μετά από μας.
Εδώ είναι το μέλλον της χώρας μας.
Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να απομακρύνουμε όλες μας τις προκαταλήψεις».
Παράλληλα, ο Zaev κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να πάνε να ψηφίσουν μαζικά στο δημοψήφισμα τονίζοντας: «είναι καθήκον μας να πάμε (σσ. στις κάλπες) και να πούμε ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή “Μακεδονία”.
Κάθε ψήφος υπέρ του “ΝΑΙ” είναι μια φωνή για το μέλλον των παιδιών μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης