Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Όλα στο φως - Θα ερευνήσουμε τι συνέβη κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

Παπακώστα: Όλα στο φως - Θα ερευνήσουμε τι συνέβη κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου
«Όλα στο φως, η φυσική ηγεσία και τα όργανα της υπηρεσίας θα ασχοληθούν, προκειμένου να ερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί» τόνισε η κ. Παπακώστα 
Τα αποτελέσματα της έρευνας γύρω από βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να δρουν σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, αναμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η αρμόδια υφυπουργός, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η έρευνα θα κινηθεί στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κι ευνομούμενης Πολιτείας, ενός κράτους δικαίου».
«Κανένα περιστατικό δεν μένει χωρίς το δικό μας ενδιαφέρον, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου, και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση (...)
Έχω δει κι εγώ το συγκεκριμένο βίντεο (...)
Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την έρευνα, η οποία θα κινηθεί στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης Πολιτείας, ενός κράτους δικαίου, που πρέπει κάθε μέρα να διερευνά και να ελέγχει πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του -θεσμικών και θεσμοθετημένων- και τη συμπεριφορά τους απέναντι στον πολίτη, το κοινωνικό σύνολο» τόνισε.
Όπως είπε, η κοινωνική αστυνόμευση εστιάζει ακριβώς σε αυτό: στη συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες, «στη γέφυρα που πρέπει να χτίσουμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -η πολιτική και φυσική του ηγεσία- με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να αισθάνονται πλέον ότι ο αστυνομικός είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας και μέλος της, (...) με ενίσχυση βεβαίως των δυνάμεων της ασφάλειας, με νέο επιχειρησιακό σχέδιο (...)
Στο πλαίσιο αυτό, το συγκεκριμένο περιστατικό και το βίντεο έχει να κάνει τώρα με αυτή την αρχή, που έχουμε χτίσει από την ημέρα που αναλάβαμε η κ. Γεροβασίλη και εγώ.
Όλα στο φως, η φυσική ηγεσία και τα όργανα της υπηρεσίας θα ασχοληθούν, προκειμένου να ερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης