Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χωρίς απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής για την πρόταση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Gongbao – Οι θέσεις Μυλωνά και ΤΧΣ

Χωρίς απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής για την πρόταση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Gongbao – Οι θέσεις Μυλωνά και ΤΧΣ
Το ζήτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας, ενώ κατεγράφησαν δύο διαφορετικές απόψεις στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής
Δεν έλαβε τελικά απόφαση το σημερινό, 27 Σεπτεμβρίου 2018, διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για την πρόταση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Gongbao.
Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τους νέους στόχους μείωσης των NPEs της Εθνικής Τράπεζας για το διάστημα 2019-2022, οι οποίοι σημειωτέων θα αποσταλούν αύριο, 28 Σεπτεμβρίου, στον SSM.
Ως προς την Εθνική Ασφαλιστική, το οποίο αποτελεί ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας, κατεγράφησαν δύο διαφορετικές απόψεις στο διοικητικό συμβούλιο.
Από τη μία πλευρά, ο Παύλος Μυλωνάς, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, διάκειται αρνητικά στην πρόταση της κινεζικής Gongbao, η οποία προσφέρει 676 εκατ. για την Εθνική Ασφαλιστική.
Από την άλλη πλευρά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υποστηρίζει ότι η Εθνική Τράπεζα για να απορρίψει την πρόταση της Gongbao, τα 676 εκατ., θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η νέα λύση που θα αναζητηθεί δεν θα είναι χαμηλότερη των 676 εκατ.
Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς της Gongbao έχει καθυστερήσει και η Εθνική έχει ζητήσει πλήθος νομιμοποιητικών εγγράφων ακόμη και από την κινεζική τράπεζα ICBC Industrial and Commercial Bank of China.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης το γεγονός ότι κάποιοι εντός της Εθνικής προτείνουν ένα μεικτό σχήμα όπου η Gongbao με κάποια ελληνικά συμφέροντα θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για να αποκτήσουν την Εθνική Ασφαλιστική.
Με 1,5 εκατ πελάτες η Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να μείνει ελληνική είναι το μήνυμα που στέλνουν έμπειρα στελέχη.
Το bankingnews επικοινώνησε με πηγές προσκείμενες στους δανειστές – τεχνικά κλιμάκια – θέτοντας την ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα παράτασης ή αναβολής πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η απάντηση δεν αφήνει ερωτηματικά.
Η Εθνική Τράπεζα έως το τέλος του 2018 πρέπει να έχει ολοκληρώσει το πλάνο αναδιάρθρωσης της όπερ σημαίνει ότι πρέπει να δρομολογήσει λύσεις για όλα τα ζητήματα και της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Δεν θέλουν νέες παρατάσεις οι δανειστές.
Να σημειωθεί ότι και η DGCom είχε αναφέρει πρόσφατα ότι οι δανειστές καθόρισαν το πλάνο αναδιάρθρωσης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού (DGCom) είναι υπεύθυνη για την τήρηση των υποχρεώσεων κάθε τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης