Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ν. Κωστόπουλος (Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ): Αν αυτοί κυβερνούσαν...

tags :
Ν. Κωστόπουλος (Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ): Αν αυτοί κυβερνούσαν...
Ν. Κωστόπουλος: Αν αυτοί κυβερνούσαν...
Αν αυτοί κυβερνούσαν...
Αν αυτοί κυβερνούσαν, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να παίρνει ανάσες.
Θα μπορούσαν οι Έλληνες να ελπίζουν, να μην φοβούνται.
Αν αυτοί κυβερνούσαν, τότε δεν θα ήταν κάθε επίσκεψη στην εφορία φόβος και τρόμος, δεν θα ήταν κάθε συναλλαγή με τον ΕΦΚΑ επώδυνη εμπειρία.
Αν αυτοί κυβερνούσαν, τα νοσοκομεία θα ήταν καλύτερα, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα μπορούσαν να εκτελούν το λειτούργημα τους με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Αν αυτοί κυβερνούσαν, οι πόλεις θα ήταν ασφαλέστερες, η αστυνομία θα έκανε την δουλειά της με σεβασμό στα δικαιώματα των πολλών, η πυροσβεστική δεν θα γινόταν έρμαιο λανθασμένων πολιτικών εντολών και το λιμενικό δεν θα ήταν χώρος εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.
Αν αυτοί κυβερνούσαν, τα Πανεπιστήμια θα ήταν καθαρά, ασφαλή και πρωταθλητές στην έρευνα.
Δεν θα γινόντουσαν εγκλήματα στο όνομα του «ασύλου», δεν θα υπήρχε κομματισμός, δεν θα υπήρχε ασέβεια στο αγαθό της γνώσης.
Επειδή όμως δεν κυβερνούν (γιατί για αυτούς η εξουσία είναι απλά μια καρέκλα, μια τυχοδιωκτική εκπλήρωση ενός τοτεμικού ιδεολογικού έκδοχου), οι Έλληνες δεν έχουν καμία ελπίδα και ζουν για να συντηρούν το επίπλαστο «πλεόνασμα», την ώρα που τα ανεξόφλητα χρέη του Κράτους προς τους Ιδιώτες όλο και γιγαντώνονται.
Επειδή όμως δεν κυβερνούν, περιφέρουν την τζάμπα μαγκιά τους σαν ξεπεσμένοι ήρωες του Τσιφόρου, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν υλικά και οι Έλληνες ασφαλισμένοι προσεύχονται να μην αρρωστήσουν.
Επειδή όμως δεν κυβερνούν, η αστυνομία δεν συλλαμβάνει τους Ρουβίκωνες, δεν καθαρίζει τα Εξάρχεια και προτείνει «επαναστατική γυμναστική» σε συνεργασία με την Βενεζουέλα.
Δεν κατανοούν το χρέος τους στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες και σε κάθε άλλη καταστροφή πλην της κυβερνητικής τους πολιτικής.
Αλλά για τα Πανεπιστήμια, επειδή κυβερνούν, προτείνουν μαθήματα μπαχαλακισμού, μπριγάδες και άλλα τερτίπια ιδεολογικών ακροτήτων.
Μάλιστα, τονίζουν ότι καλή ιδέα θα ήταν μια βιοκλιματική αποθήκη για τις «μολότωφ» του χειμώνα.
Αν κυβερνούσαν δεν θα ήταν Συριζανελ.
Δεν θα ήταν το μείγμα άκρο- τάχα αριστερισμού και φολκλόρ ακροδεξιάς.
Δεν θα πουλούσαν την Πατρίδα λέγοντας συγχρόνως «Μολών λαβέ».
Δεν θα έκαναν το ψέμα πραγματικότητα. Δεν θα ήταν ο εαυτός τους.
Ούτε θα ξεφτίλιζαν την χώρα ως ύποπτοι για διασπάθιση 1,6 δισ. από την ΕΕ.
Μέχρι να φύγουν, εμείς μπορούμε να είμαστε ρεαλιστές, να ξέρουμε τις λύσεις που υπάρχουν, να τολμάμε να ονειρευόμαστε αυτό που δικαιούμαστε βάσει της αξίας μας, της αριστείας και της λογικής.
Μπορούμε.

*Ο Νίκος Κωστόπουλος είναι Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης