Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο 48% εκτοξεύθηκε η πιθανότητα χρεοκοπίας της Tesla

Στο 48% εκτοξεύθηκε η πιθανότητα χρεοκοπίας της Tesla
Αυξάνεται η πιθανότητα αθέτησης πληρωμής ομολόγων από την Tesla 
Με τη μετοχή να καταρρέει, τη ρευστότητα να πιέζεται ακόμη περισσότερο και τον Elon Musk να δέχεται μήνυση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για «απάτη» και «παραπλάνηση» των επενδυτών, τα ομόλογα της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζουν ραγδαία πτώση στις τιμές, αντανακλώντας την αυξημένη πιθανότητα αθέτησης πληρωμής.
Σύμφωνα με τη CMA, η οποία επεξεργάστηκε τα στοιχεία από τα (credit default) swaps της εταιρείας (στο ρεκόρ των 22,8 μονάδων), η πιθανότητα αθέτησης πληρωμής ομολόγων από την Tesla, την αμέσως επόμενη πενταετία, έχει εκτοξευθεί στο επίπεδο ρεκόρ του 48%.
Την ίδια στιγμή, τα (junk) ομόλογα της αμερικανικής εταιρείας έχουν υποχωρήσει στα 84,75 σεντς έναντι του δολαρίου.
Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα σήμερα, η Barclays προέβλεπε ότι 130 δολάρια θα «εξαφανιστούν» από τη μετοχή της Tesla, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Elon Musk.




Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Needham υποστηρίζουν πως η μετοχή της Tesla θα βιώσει μία «βίαιη προσαρμογή» σε περίπτωση που αποχωρήσει από το «τιμόνι» ο Elon Musk, στον απόηχο της μήνυσης που υπέβαλε κατά του ιδρυτής της εταιρείας η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) στον Elon Musk.
Η SEC κάνει λόγο για «απάτη» και «παραπλάνηση» από πλευράς τοι ιδρυτή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με αφορμή τα σχόλια περί «εγγυημένης χρηματοδότησης» σχετικά με την έξοδο (στα 420 δολάρια ανά μετοχή) της Tesla από τη Wall Street, η οποία μετέπειτα ακυρώθηκε.
Όπως αναφέρει η Needham, μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Elon, μετά και από σωρεία αποχωρήσεων κατά τους τελευταίους μήνες, θα πλήξει καίρια τόσο την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, όσο και την κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
«Η Tesla δεν έχει πάγκο».
Στα υπέρ, αναγνωρίζεται το πλεονέκτημα της Tesla στα ηλεκτρικά οχήματα και την αυτόνομη οδήγηση.
Η Tesla ανακοίνωσε ζημίες υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2018, με τον κύκλο εργασιών της, όμως, να κατορθώνει να ξεπεράσει έστω και οριακά τις προβλέψεις.
Οι ζημίες της εταιρείας έφθασαν τα 3,06 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 2,92 δολάρια ανά μετοχή.
Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα 4 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα έφθανε στα 3,96 δισ. δολάρια.
Να επισημανθεί πως η Tesla, εκτός από την αλλόκοτη συμπεριφορά του ιδρυτή της, βρίσκεται αντιμέτωπη με πληρωμές ομολόγων ύψους 920 εκατ. δολαρίων, έως την 1η Μαρτίου 2019.
Η μετοχή, στις 21:05:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης