Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η TD Ameritrade προειδοποιεί τους επενδυτές – Υπερτίμηση και απάτες στις εταιρείες κάνναβης

Η TD Ameritrade προειδοποιεί τους επενδυτές – Υπερτίμηση και απάτες στις εταιρείες κάνναβης
Η TD Ameritrade προειδοποιεί τους για τις μετοχές εταιρειών κάνναβης 
Οι επενδυτές θα πρέπει να προσέξουν τις μεγάλες παγίδες που ενέχει ο ολοένα αναπτυσσόμενος κλάδος της μαριχουάνα, καθώς πολλές εκ των μετοχών αφορούν δυνητικά υπερτιμημένες εταιρείες ή ακόμη και απάτες, προειδοποιεί η TD Ameritrade.
Σε τρίλεπτο βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, η εταιρεία χρηματιστηριακών συναλλαγών επικαλείται μεταξύ άλλων την πολύ έντονη μεταβλητότητα που ήδη παρατηρείται σε ορισμένες αμερικανικές μετοχές του κλάδου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Tilray, η μετοχή της οποίας εκτοξεύθηκε 93% στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναστείλουν πέντε φορές τη διαπραγμάτευση!
Από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και πραγματοποιήθηκε η αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας, η μετοχή έχει ενισχυθεί άνω του 600%!
Βέβαια, οι αναλυτές της TD σημειώνουν πως ο κλάδος εμπεριέχει και ευκαιρίες, καθώς η κάνναβη μεταβαίνει από τη «μαύρη» στη νόμιμη αγορά.

Στα 47 δισ. οι πωλήσεις νόμιμης μαριχουάνας στις ΗΠΑ την επόμενη 10ετία

Η Wall Street βρήκε κάτι νέο να ασχοληθεί: τη νόμιμη μαριχουάνα.
Ως εκ τούτου οι επενδυτές αναζητούν συμβουλές για τις πιο συμφέρουσες τοποθετήσεις, με την RBC Capital Markets να εκτιμά ότι οι πωλήσεις μαριχουάνας στις ΗΠΑ θα φθάσουν στα 47 δισ. δολάρια σε μία 10ετία.
«Οι πωλήσεις αναμένεται ότι θα ενισχυθούν κατά 17% την επόμενη 10ετία», εκτιμά ο Nik Modi, αναλυτής της RBC Capital.

Marijuana industry size US

Παράλληλα η RBC Capital τονίζει ότι η πρόσφατη εξαγορά της Canopy Growth από την Constellation Brands αποτελεί μία εξαιρετικά έξυπνη κίνηση.
Σημειώνεται ότι η Constellation Brands είναι η εταιρεία στην οποία ανήκουν γνωστά brands αλκοολούχων ποτών (με υψηλές πωλήσεις στις ΗΠΑ) όπως Corona, Modelo, και Svedka.

Cannabis category composition over time

Διαβάστε: Η ιστορία της κάνναβης - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης