«Βουτιά» 2,7% για το πετρέλαιο λόγω κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές

«Βουτιά» 2,7% για το πετρέλαιο λόγω κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές
Πτώστη στα 84,60 δολ. για το Brent και στα 74,19 δολ. για το αμερικανικό αργό
Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου σε συνδυασμό με την κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές μετά το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων, οδήγησε σε ισχυρές απώλειες τις τιμές του μαύρου χρυσού.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το Brent αποδυναμώθηκε 1,96% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 84,60 δολαρίων.


Ισχυρότερες οι πιέσεις για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI), το οποίο υποχώρησε 2,7% στα 74,19 δολ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 404 εκατ. βαρέλια συνολικά, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Μάρτιο του 2017.
Παράλληλα, η παραγωγή πετρελαίου της χώρας παρέμεινε αμετάβλητη στα 11,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα οποία αποτελούν ιστορικά υψηλά επίπεδα.
«Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν μία περισσότερο αξιοσημείωτη αύξηση απ' ότι αναμενόταν στα αποθέματα αμερικανικού αργού, γεγονός που υποδεικνύει γενικά ότι οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν», σχολίασε ο αναλυτής της Oanda, Stephen Innes.


Επιπλέον, όπως ανέφερε χθες (3/10) ο πρόεδρος της China Merchants Energy Shipping, Xie Chunlin, οι αποστολές αργού πετρελαίου ΗΠΑ προς την Κίνα έχουν σταματήσει, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών δείχνει να κλιμακώνεται.
«Δυστυχώς συνένη, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του προέδρου της CMES, ο οποίος πρόσθεσε ότι «σίγουρα αυτό δεν είναι καλό για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS